TRSTENIK - SLAĐANA (50) i Časlav Anđelković (57), supružnici čija su tela 12. decembra nađena na dnu bunara u selu Stragari kod Trstenika, sahranjeni su u subotu na lokalnom groblju u Poljni. Celo selo prisustvovalo je opelu u Crkvi Svetih Petra i Pavla, a potom su rođaci i najbliži prijatelji i komšije produžili put groblja, gde su se oprostili od nesrećnih roditelja četvorogodišnjeg dečaka S. A, koji je puna četiri dana čudom preživeo sam u porodičnoj kući.

Još uvek se u Poljni živo polemiše o okolnostima koje su prethodila pogibiji Anđelkovića i da li je zaista tačno da su kobnog dana krali kupus i tako izgubili život.


PROČITAJTE JOŠ: Pod "lupom" i vlasnik bunara

Protojerej Vladimir Trošić, starešina crkve i paroh poljanski, poziva vernike i javnost da razmišljaju kao hrišćani. Podseća da svaki hrišćanin, osim ukoliko nije izvršio samoubistvo, zaslužuje da se obavi opelo, jer to jest molitva za pokoj duše.

- Još uvek ništa nije dokazano, da li je pitanju krađa ili nesretan slučaj,ali i ukoliko je i krađa bila u pitanju, krajnji sud treba ostaviti Bogu – napominje protojerej Vladimir Trošić. - Po slabosti su ljudi skloni da prosuđuju i osuđuju ljude, da etiketiraju na osnovu nekog dela koji su učinili na početku, sredini ili kraju. Jedno delo ne treba da obeleži jednu ličnost.

Starešina crkve u Poljni krstio je dečaka nastradalog para prošle godine. Smatra da je i ime mališana (Srećko) na neki način opravdano i da ga je Bog sačuvao danima bez hrane i ogreva.

- Nadamo se da će nadležni brinuti pošteno o imovini koju treba da nasledi dečak i to u njegovom najboljem interesu - pričaju meštani Poljne, dodajući da su Časlav i Slađana ostavili veliko bogatstvo. - Imali su dve kuće u Poljni, jednu počeli da renoviraju. U Trsteniku su imali stan, a na selu i kompletnu mehanizaciju (drljače, plugove, freze, traktore, „opel astru“), puno dvorište ovaca, jagnjadi, svinju od 60 kilograma, dve junice. Posadili su više od četiri hektara kukuruza. Planirali su da kupe još jedan stan kako bi njihov sin imao jednu sigurnu kiriju.


PROČITAJTE JOŠ: TUGA U KRUŠEVCU: Dečak se oporavlja u bolnici, ali stalno doziva mamu i tatu!


Istragu, da podsetimo, vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu. Dečak S. A. bi od ponedeljka iz Opšte bolnice u Kruševcu trebalo da bude prebačen kod rodbine u Poljni, a potom, verovatno kod hranitelja. Procenjeno je da nije dobro da prisustvuje sahrani. O mališanu će se dalje starati država.

Selo Poljna