PRIČA o sredovečnom S. Đ., ocu petoro dece iz Vranja koga niko nije želeo da preuzme iz bolnice, pa je morao da bude smešten u Prihvatilište za stara i napuštena lica, dobila je neočekivani preokret, kada je on u četvrtak po podne uhapšen kako bi izdržao tromesečnu zatvorsku kaznu!

S. Đ. ima 63 godine i najpre je lečen na internom odeljenju, a zatim na infektivnom odeljenju vranjske bolnice. Potreba za njegovom hospitalizacijom je realno prestala pre nekih mesec dana, ali on nije imao gde. Zbog toga je početkom februara pokrenut postupak da se zbrine, iako nije imao nikakvu dokumentaciju. Njegova deca su izjavila da ne žele da se staraju o njemu, zbog čega je Centar za socijalni rad podneo krivične prijave protiv njih i naložio smeštaj.

- On je kod nas po nalogu uputnog organa Centra za socijalni rad kao lice u stanju socijalne potrebe o kome nema ko da brine. Zbrinuli smo ga kao i svakog drugog korisnika, zanemarujući njegovu narav i nezadovoljstvo koje je iskaljivao na zaposlenima - kaže Ivana Tasić, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite pri kome radi Prihvatilište.

Pročitajte još - PETORO DECE OSTAVILO OCA NA CEDILU: Starac otpušten iz bolnice, ali nema kod koga da ode

Kako nam je sagovornica potvrdila, u četvrtak oko 15 sati policija je došla po S. Đ. na osnovu ranije poternice i on je uhapšen. U vranjskoj policiji "Novostima" je potvrđeno da su pripadnici policije po nalogu suda uhapsili ovog Vranjanca.

Prihvatilište za stara i napuštena lica

- Reč je o poternici za izdržavanje zatvorske kazne od tri meseca zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti - kažu u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, njegova deca nisu želela da preuzmu brigu o njemu jer im je godinama pravio brojne probleme. Reč je o čoveku koji je navodno i ranije bio u zatvoru, iza sebe ima nekoliko brakova, a navodno je maltretirao svoje bivše supruge koje su u više navrata vraćale njegove dugove.

Ivana Tasić

PRAVIO PROBLEME U BOLNICI

DOK je bio smešten na infektivnom odeljenju, S. Đ. je pravio brojne probleme medicinskom osoblju, potvrđeno nam je iz više izvora. Oni nisu želeli da govore o tome, jer kako kažu, posao im je da brinu o zdravlju ljudi. Ipak, potvrdili su nam da je svima bilo lakše kada je napustio bolnicu.