OTKLjUČAO sam brod koji koristi moj otac, sišao u potpalublje, otvorio vrata, i unutra ugledao muškarca! Nisam ništa rekao, a ni on nije progovarao. Čini mi se da smo obojica u tom trenutku bili iznenađeni. Situacija nije bila nimalo prijatna. Našao sam se oči u oči sa meni nepoznatim čovekom, a onda se ispostavilo da za njim policija traga zbog trostrukog ubistva. Hvala bogu, uhvaćen je!

Ovim rečima Novosađanin Milivoj Šujdović, inače lađar, u razgovoru za "Novosti", opisuje "bliski" susret sa Goranom Jankovićem (37), osumnjičenim za ubistvo supruge Mirjane i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57). Zločin se dogodio prošlog petka u njihovoj kući u Ulici Petefi Šandora 156 b u novosadskom naselju Telep.

- Ušao sam na brod da ga provetrim - prepričava nam lađar šta se dešavalo na Ribarcu u ponedeljak u prepodnevnim satima, pre nego što je uhapšen Janković. - Kada sam ugledao nepoznatog muškarca, povikao sam: "Dole je neko..." Jedan od lađara mi je viknuo da odmah izađem odatle.

Pročitajte još - SASLUŠAN OSUMNjIČENI ZA TROSTRUKO UBISTVO: Noć sam proveo u kafani, pa otišao do kuće ženinih roditelja da joj se osvetim

Šujdović je zatim hitro istrčao iz broda na obalu i zaustavio policiju, koja je "češljala" Ribarac u potrazi za beguncem. Uleteli su unutra i stavili mu lisice na ruke.

Koliko se dana Janković skrivao na ovom brodu, zasada se ne može sa sigurnošću reći. Naš sagovornik kaže da ga je u nedelju uveče otac poslao da ode na brod i ugasi televizor, misleći da je on možda zaboravio da ga isključi.

- Ušao sam unutra isključio tv-prijemik i otišao - kaže Šujdović. - Sutradan pre podne sam ponovo došao da vidim sa drugarima gde ćemo vezati neki brod, pa sam odlučio da opet uđem i provetrim plovilo. Tako je na kraju Janković i otkriven.

Nekoliko sati pre nego što će se desiti trostruko ubistvo, osumnjičeni Goran Janković je, kako saznajemo, bio u kafani. Najpre je sa nekoliko prijatelja sedeo u jednom lokalu u naselju. Odatle je otišao između 19 i 20 časova, a kasnije, do jutarnjih sati je bio u kafani u Novom Sadu.

- Čula sam kada se dogovarao sa prijateljima za izlazak u grad - priča nam radnica u lokalu. - U njegovom ponašanju nije bilo ništa neobično. Često je dolazio ovde, pa i sa suprugom i decom, i nije se moglo primetiti da imaju problema u braku. Sve nas je jako iznenadilo kada se pročulo da je osumnjičen za ubistvo supruge i njenih roditelja.

Pročitajte još - AKCIJA HAPŠENjA GORANA JANKOVIĆA: Ovako je lišen slobode osumnjičeni za masakr u Novom Sadu (VIDEO)

Porodica Pajić, koja je 24. maja ostala bez tri člana, i dalje je u šoku i neverici. Rodbina i prijatelji se okupljaju u kući žalosti. Niko nema snage da priča o tragediji koja ih je zadesila, a najmanje sin i brat ubijenih. Zahvalivši nam na izrazima saučešća, Mladen Pajić je kratko i tiho prozborio da ne može ništa da kaže.

Foto Tanjug

Kuća Jankovića u obližnjim Adicama u utorak je bila prazna, i na naše pozive se niko nije odazivao. Malobrojni prolaznici Veterničkom ulicom, vele da Goranovi roditelji nisu tu, a gde su, nije im poznato. U dvorištu nema ni velikog psa, koji ranije nije dozvoljavao nepozvanima da prođu kroz kapiju.

Još, međutim, nije poznato kada će biti sahranjeni Mirjana i njeni roditelji, a osumnjičeni Goran u sredu, 29. maja će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Foto Tanjug

UŠAO KROZ PROZOR

NA brod usidren nedaleko od brodogradilišta, Janković je najverovatnije ulazio i izlazio kroz jedan od prozora. Pretpostavlja se da je na njemu boravio od subote, jer su lađari toga dana na pramcu broda videli nekog čoveka da sedi.

Nož koji je kod njega bio prilikom hapšenja, pronašao je na brodu.

Pročitajte još - PRVE FOTOGRAFIJE OSUMNjIČENOG ZA UBISTVO: Ovako je izgledalo hapšenje Gorana Jankovića

PITAO ZA DECU

PRILIKOM davanja iskaza u policiji posle hapšenja, Janković je, navodno, detaljno izneo svoju odbranu. Tokom višečasovnog ispitivanja se, kako saznajemo raspitivao o svojoj i Mirjaninoj deci. Interesovalo ga je šta je sa sinovima, gde se sada nalaze i ko se brine o njima.

Po onome što je ispričao operativcima, navodno ga je iznerviralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici. Sa tim "nije mogao da se pomiri i zbog toga je počeo da pije". Još je, navodno, rekao da je iz kafane kući došao oko četiri-pet sati, i legao. Onda je oko pola šest ustao i odlučio da ode do kuće ženinih roditelja na Telep sa namerom da joj se osveti.