GORANU Jankoviću (37), osumnjičenom za ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57), u sredu je posle saslušanja, na predlog Višeg javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Ova mera mu je izrečena zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Tokom tročasovnog saslušanja u tužilaštvu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, Janković je, kako saznajemo, detaljno izneo svoju odbranu i ponovio ono što je prethodno ispričao i operativcima u novosadskoj policiji.

Ne pokazujući kajanje, osumnjičeni za višestruko teško ubistvo je ponovio da je bio revoltiran i iznerviran zbog toga što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici, i sa tim nije mogao da se pomiri. Navodno je zbog toga počeo i da pije.

Janković je navodno još rekao da je iz kafane u Adicama, otišao u grad u jedan lokal i odatle se vratio oko četiri, pet sati, i legao. Oko pola šest je ustao i odlučio da ode do kuće ženinih roditelja na Telep sa namerom da joj se osveti zbog onog što mu je učinila i sa sobom odvela njihova dva maloletna sina.

Pročitajte još: NOVOSAĐANIN KOJI JE POMOGAO U HAPŠENjU BEGUNCA: Nisam ni znao da gledam u oči trostrukog ubicu

On je, kako saznajemo, priznao da je tasta i taštu ubio čekićem, a da je Mirjanu najpre tukao i davio i da je na njoj iskalio sav bes. Napominjao je da nije imao nameru da se sam preda policiji i da se zbog toga krio. Po saznanjima "Novosti", legalno nije mogao da pređe državnu granicu, jer mu je putna isprava ostala kod kuće u Adicama.

SAHRANA U PETAK TROJE tragično nastradalih članova porodice Pajić biće sahranjeno u petak. Mirjana i njeni roditelji će počivati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Posle trodnevne neprestane potere, Janković je uhapšen u ponedeljak oko podneva, na brodu usidrenom na Ribarskom ostrvu, gde se, kako se pretpostavlja skrivao od subote. Novosađanin Milivoj Šujdović ga je zatekao u potpalublju broda, a policija koja je "češljala" Ribarac, odmah je uhapsila osumnjičenog.

Trostruko ubistvo, koje je potreslo Srbiju, dogodilo se 24. maja u jutarnjim satima u kući Mirjaninih roditelja, u Ulici Petnjefi Šandora 156 b u novosadskom naselju Telep, gde se ona sklonila nakon što je 11. maja policiji podnela prijavu protiv Gorana zbog nasilja u porodici.


Foto Lj.P.