ZAJEDNO su mučki ubijeni, i zajedno počivaju u istoj grobnici. Na Gradskom groblju u Novom Sadu, su sahranjeni Mirjana Janković (32) i njeni roditelji, majka Nada (57) i otac Branislav Pajić (57), za čiju je surovu smrt osumnjičen Goran Janković (37), njihov muž i zet. Majku, baku i dedu, na večni počinak ispratili su Mirjanini i Goranovi maloletni sinovi, svedoci strašnog zločina.


Pročitajte još: SASLUŠAN OSUMNjIČENI ZA TROSTRUKO UBISTVO: Noć sam proveo u kafani, pa otišao do kuće ženinih roditelja da joj se osvetim

Opraštajući se poslednji put od majke, bake i dede, ubijenih prošlog petka u njihovom domu, stariji, desetogodišnji Mirjanin i Goranov sin, ramena obgrljenih rukama ujaka Mladena, nad grobnicom je izrekao molitvu "Oče naš", za svoje najmilije. U tom, najpotresnijem prizoru, niko nije mogao da sakrije suze, bol i jecaje. Mlađi, trogodišnjak, u grobnicu je spustio crvenu ružu.

Samo nekoliko trenutaka ranije, mališanu je pozlilo i seo je na klupu pored grobnice, a ujak i sveštenici koji su služili opelo su ga tešili. Mlađi, trogodišnjak je, dok su ga za malene ručice čvrsto držali rođaci, stajao je pred belim kovčegom prekrivenim belim kalama u kojem je sahranjena Mirjana, i kovčezima sa crvenim ružama sa telima bake i deke.

Opelo tragično nastradalima sveštenici su održali u belim, vaskršnjim odorama, kako bi ožalošćenima bar malo ublažili bol.

- Porodici jedinu utehu može pružiti činjenica da Bog vaskrsava pravedne - rekao je jedan od trojice sveštenika. - Nadamo se da će isto učiniti i sa Mirjanom, Nadom i Branislavom, i primiti ih pod svoje skute.


Mirjana i njeni roditelji su, podsećamo, ubijeni 24. maja u jutarnjim satima u porodičnoj kući Pajića u Ulici Petefi Šandora 156 b, a za njihovu smrt je osumnjičen Goran Janković. Trostruko ubistvo koje je potreslo čitavu Srbiju, dogodilo se naočigled Mirjaninih i Goranovih sinova, kojima je otac navodno rekao da nikome ne smeju da kažu da je on bio tu.

PROČITAJTE JOŠ - HAPŠENjE ZBOG TROSTRUKOG UBISTVA U NOVOM SADU: Begunca odao uključeni TV (FOTO)

Posle trodnevnog skrivanja i danonoćne policijske potere, Janković je uhapšen 27. maja na Ribarcu, gde se skrivao u starom usidrenom brodu. U plovilu ga je pronašao Milivoj Šujdović, čiji otac koristi lađu. Otključavši vrata u potpalublju, ovaj lađar se našao oči u oči sa osumnjičenim za trostruko ubistvo. Policija koja je "češljala" taj teren, za nekoliko sekundi se našla tu i uhapsila Jankovića.

Na saslušanju u policiji, a zatim i u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, Janković, kome je određen pritvor do 30 dana, navodno je priznao zločin, govoreći: "Kriv sam, kriv sam..." Do kuće Mirjaninih roditelja u novosadskom naselju Telep je došao i pored zabrane prilaska, koja mu je izrečena 11. maja, kada ga je Mirjana prijavila policiji za nasilje u porodici.

PROČITAJTE JOŠ - NIJE POKAZAO KAJANjE NA SASLUŠANjU: Trostrukom ubici pritvor od 30 dana

DEŽURALA HITNA POMOĆ

ISPRED kapele na Gradskom groblju, u petak je pre, i za vreme sahrane, dežurala medicinska ekipa Službe hitne pomoći. Tu su bili u slučaju da nekome pozli.