Viši sud Beogradu odbio je žalbe na rešenje o zadržavanju do 48 sati kojim je po nalogu tužilaštva policija odredila Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova iz matematike.

Žalbe su sinoć podneli Stamenković i njegov branilac Dimitrije Ilić.

Odluku kojom je žalba odbijena doneo sudija za prethodni postupak, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Stamenković bi na saslušanje u Više javno tužilaštvo trebalo da bude priveden sutra, a nakon toga tužilaštvo će odlučiti da li će od suda tražiti da mu odredi pritvor.

PROČITAJTE JOŠ - NOVI DETALjI KRAĐE: Evo kako je osumnjičeni došao do maturskog testa iz matematike

Prema rešenju o zadržavanju Stamenković je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

PROČITAJTE JOŠ -  TEST IZ MATEMATIKE, REŠENjA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANjA koja su mali maturanti danas polagali

Policija je navela da je Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.