POLICIJA je uhapsila četrdestdvogodišnjeg R. J. iz Ečke zbog sumnje da je pokušao da siluje osmogodišnju devojčicu u banatskom selu Botoš. Žrtva, kako saznajemo, nije iz ovog mesta, već je kod babe i dede bila na letnjem raspustu, a R. J. je kod njih postavljao PVC stolariju.

Zrenjaninska policija potvrdila je da se radi o pokušaju silovanja i da je R. J. uhapšen i priveden kod tužioca. Zločin se navodno dogodio u selu Botoš, u subotu 20. jula, ali nije poznato ko je i kako osujetio nameru R. J. da počini ovaj gnusan zločin. On je bio u bekstvu sve do srede 24. jula, kada mu je policija ušla u trag i uhapsila ga.

Devojčica, prema nezvaničnim informacijama, nije povređena i nakon detaljnog medicinskog pregleda ustanovljeno je da se radi "samo" o pokušaju obljube.


PROČITAJTE JOŠ:
TRI GODINE OD POGIBIJE DEVOJČICA KOJE JE UBIO GROM: Župljani pale sveće za Anđelu i Ivanu

Meštani sela Botoš šokirani su nakon vesti o napastvovanju deteta u njihovom mestu u kojem živi oko 1.500 ljudi. Ipak, poznate su samo šture informacije o tome šta se tačno dogodilo u subotu 20. jula u porodičnoj kući u kojoj je devojčica boravila.

- Ne mogu da verujem, pa moje dve unuke su se igrale sa njom i njenom petogodišnjom sestrom. Znam da su nedavno došle sa mora i da je kod majčinih roditelja trebalo da budu do početka škole - priča komšinica iz ulice.

Pokušaj silovanja se navodno dogodio u subotu, a devojčice su se u ponedeljak, dva dana kasnije, igrale na ulici. Zbog toga je moguće da je osmogodišnjakinja naknadno ispričala šta joj se dogodilo.

PRAZNA KUĆA

UZALUDNI su bili svi pokušaji novinara "Novosti" da stupe u kontakt sa babom i dedom žrtve. Njihova kuća je bila zaključana i prazna od utorka 23. jula, a niko se nije javljao ni na telefon.