U VIŠEM tužilaštvu u Novom Sadu pokrenuta je istraga protiv J. V. (39) iz okoline Novog Sada, osumnjičenog za silovanje trinaestogodišnje devojčice J. S. Saslušan je u tužilaštvu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera izrečena mu je da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i oštećenu, kao i da ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti.


PROČITAJTE JOŠ: Očuh silovao devojčicu za kojom se tragalo?

Prema nezvaničnim saznanjima, J. V. je navodno na saslušanju negirao da je silovao trinaestogodišnju devojčicu, inače usvojenu ćerku svoje sadašnje emotivne partnerke, dok je prethodno, posle hapšenja, u policiji priznao da je to učinio.

U porodici devojčice svi su još u šoku i neverici da je J. S. žrtva seksualnog zlostavljanja očuha. Najpre su se, kako kažu, silno zabrinuli zbog njenog nestanka 26. avgusta u popodnevnim satima. Devojčicu je dva dana kasnije policija pronašla nepovređenu u okolini Novog Sada kod jednog prijatelja, a u međuvremenu je usledilo hapšenje J. V.

- Ako se dokaže da je zaista to uradio detetu, onda treba doživotno da ostane tamo gde je sada, u zatvoru - ogorčena je devojčicina baka. - Teško mi je o tome i da pričam, ali mogu da kažem da mi se taj čovek od prvog dana nije dopao.

Po devojčicinom ponašanju, navodno nisu mogli ništa sumnjivo da primete. Bila je staložena, ali u poslednje vreme i tužna.

Sumnje: Očuh J. V.


- Pitala sam je zbog čega je takva, ali je verovatno bilo sramota da mi kaže šta joj se dešava i kroz šta prolazi - nastavlja baka. - Navodno je to sve trajalo prethodne dve godine. Na kraju je sve ispričala u policiji.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ POTRAGE: Pronađena Jana (13), uhapšen očuh osumnjičen za silovanje

PRUŽITI POMOĆ DETETU

MINISTARSTVO za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom potresnih informacija da je devojčica J. S. (13) iz Kisača pobegla od kuće zbog toga što ju je, kako je navela, seksualno zlostavljao očuh J. V. (39), obaveštava javnost da nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, obavlja Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova - navodi se u saopštenju ovog ministarstva.