SASLUŠANjEM svedoka, u ponedeljak je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Milošu Buhi (47) iz Stepanovićeva za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, maja 2014. godine u restoranu "Gondola".

Dvojica svedoka, Ljubiša Dunđerski, sportski direktor FK Spartak iz Subotice, i Goran Antić, sportski direktor novosadskog FK Proleter, inače poznanici optuženog Buhe, ispričali su da su ga videli te večeri kada je ubijen Škrbić.

Obojica su potvrdila da su sedela u kafiću "Dojava", i da Buhu odatle poznaju. Prema njihovim tvrdnjama, već su na internetu iz medija saznali za pucnjavu u "Gondoli" u kojoj je ubijen Škrbić, kada je stigao Miloš Buha.

- Miloš je ušao sam, popeo se na galeriju, i samo se javio rukom u znak pozdrava - kazao je Dunđerski. - Kada je posle pola sata sat, silazio dole, pao je niz stepenice. Bio je, žargonski rečeno, "prepariran", odnosno pijan. Nekoliko nas mu je prišlo da mu pomogne, ali je odbio, izašao napolje, seo u kola i otišao.

Svedok Majo Vujović, predsednik Udruženja fudbalskih sudija, izjavio je da je prisustvovao Buhinom susretu sa Škrbićem, dve-tri nedelje pre ubistva. Kazao je da je na osnovu toga kako su se pozdravili, zaključio da su u dobrim odnosima, i da je Buha Škrbiću izjavio saučešće povodom smrti oca.

Mirsad Etemović, koji Buhu zna samo iz viđenja, kazao je da ga je video te večeri kako ulazi u "Gondolu", posle čega se čuo pucanj, ali je mislio da je petarda. Spazio ga je na vratima, i delovao mu je izbezumljeno.

Žrtva Vojislav Škrbić


VEŠTAČENjA OPTUŽENI Miloš Buha će biti podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju. Pored toga, stručnjaci treba da utvrde i stepen njegove alkoholisanosti te večeri.

Buhin komšija iz Stepanovićeva Vladimir Kosovac potvrdio je da su njih dvojica 22. maja ujutro pila rakiju, jer ga je Miloš zvao na čast, pošto je saznao da mu je supruga trudna.

Škrbić je ubijen 22. maja 2014. oko 21 sat u restoranu "Gondola". Dušan Buha je optužen da je hicima iz pištolja usmrtio Škrbića, a Miloš Buha da mu je pomogao tako što je prvi u restoranu prišao Škrbiću i sa njim započeo razgovor, posle čega je drugi Buha, sa kojim, inače nije u srodstvu, pucao. Dušan Buha je osuđen na 18 godina zatvora, a Miloš Buha je bio u bekstvu do novembra prošle godine.

Suđenje se nastavlja 30. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ - U pucnjavi ubijen Vojislav Škrbić