SRBIN S.S. (72) uhapšen je u ponedeljak u enklavi u Orahovcu zbog sumnje da je u više navrata obljubio 7-godišnjeg dečaka iz istog naselja, koji je takođe srpske nacionalnosti.

On je navodno odvodio dete u svoju prodavnicu, gde bi mu, po pisanju lokalnih medija, vezivao ruke i zapušio usta, a zatim bi ga obljubio.

Zlostavljanje je kosovskoj policiji prijavila majka nesrećnog dečaka, nakon što joj je on priznao šta mu radi starac.

Ruža K, majka mališana, ispričala je tamošnjim medijima da je njen sin u ponedeljak ujutru 2. septembra otišao u školu, ali se kući nije vratio do predveče, što ju je zabrinulo.

- Bilo je već 18 sati, a moj se sin nije vraćao kući. Uplašila sam se, pa sam krenula da ga tražim i našla ga u prodavnici tog starijeg komšije. Rekla sam sinu da odmah sa mnom krene kući, on je ćutao sve vreme - priča očajna majka.

Kad su stigli kući, majka je počela da grdi mališana, a ovaj je zaplakao i do detalja joj ispričao kroz kakvu torturu je prolazio u poslednjih mesec dana.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS NA KOSOVU: Dečak (12) silovan, pa ubijen, policija uhapsila zločinca!

Kosovska policija je iste večeri uhapsila osumnjičenog, a tužilac je naložio istragu. Dečak je poslat na pregled, gde su mu lekari kostatovali povrede na anusu i debelom crevu, kao i masnice i podlive na leđima.

- Uzeti su brisevi i nastavlja se istraga, kako bi se utvrdilo kako je dečak zadobio te povrede. U međuvremenu, sudija je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana - izjavili su u kosovskoj polciji za lokalne medije.

Dečakov otac ne može da dođe sebi.

- Bolje metak da me udario u glavu nego što sam ovo doživeo. Ako postji zakon, taj manijak nikada neće izaći na slobodu - kaže on.

Sa druge strane, supruga osumnjičenog brani svog muža.

- Pedeset godina živim s mužem i znam da on to nije uradio, nije takav čovek. Podmeću mu zavidni ljudi - kaže supruga uhapšenog.Autor: Telegraf