TELO Ota Černjaka (54) iz Horgoša pronađeno je u noći između petka i subote u dvorištu njegove porodične kuće u Ulici Balaža Bele. Čovek je prethodno prebijen, sa rukama vezanim selotejp trakom, a posle brze akcije policije uhvaćen je Petar N. (57), osumnjičen da je počinio stravičan zločin.

- Sumnja se da je P. N., posle kraće rasprave, naneo povrede pedesetčetvorogodišnjem muškarcu u njegovoj kući, od kojih je preminuo - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Kikindi. - Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Da tri dana nije video Ota, policiji je javio jedan od komšija. Kada je došla, policija je zatekla telo muškarca kome su ruke bile vezane i koji je imao povrede na telu nanete tupim predmetom. Nezvanično saznajemo da se zločin dogodio 11. septembra, da su se žestoko posvađali, te da je osumnjičeni najpre udario svoju žrtvu, pa joj vezao ruke selotejpom, a potom je besomučno tukao bejzbol palicom.


Pročitajte još - Bivšeg tasta tukao do smrti?


Po rečima komšija, Černjak je živeo sam, ali su se u kući često okupljali poznanici. Od porodice je imao brata i majku, koji žive u Nemačkoj. Policija će stupiti u kontakt s njima kako bi se završila procedura, jer je telo poslato na obdukciju u Instit za sudsku medicinu u Novom Sadu, kao i da bi se našao način da neko brine o brojnim sitnim životinjama koje su ostale u dvorištu.

- Ota smo poznavali godinama, bio je dobar komšija, a čoveka koji je to uradio nismo znali, mislim da nije iz našeg sela. Često je bio tu, maltene kao da je živeo sa njim, zajedno su radili - priča vidno potresena komšinica Marija Urban. - Ništa nismo čuli, samo nam je bilo čudno što ga ne viđamo. Nismo ni slutili da se ovako nešto može da se desi.