SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Subotici produžio je pritvor još do 30 dana Tatjani B. (48) iz Sente, koja je pre mesec dana uhapšena zbog sumnje da je pokušala da sa 1.600 evra potplati baštovana da ubije njenog muža Zorana B. (49). Ona se od tada nalazi u pritvoru i sumnjiči se da je izvršila krivično delo podstrekavanje na teško ubistvo. Kako "Novosti" saznaju, u međuvremenu su lekari u specijalizovanoj ustanovi ispitivali njeno psihičko zdravlje.

- U Centralnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu urađeno je psihijatrijsko-psihološko veštačenje ličnosti te žene. Taj nalaz sada čeka Više javno tužilaštvo u Subotici, koje vodi istragu o ovom slučaju i od rezultata tog ispitivanja zavisiće i dalje koraci prema osumnjičenoj - saznajemo od izvora upućenog u ovaj slučaj.

Kako smo već pisali, Tatjana B. uhapšena je pre mesec dana zbog sumnje da je od maja ove godine pa sve do 15. avgusta više puta tražila od Z. K. (33), iz Sente da ubije njenog supruga Zorana B. Kako se ispostavilo, Z. K. je poznanik ove porodice, jer je kod njih povremeno radio kao baštovan. Nakon hapšenja, osumnjičena je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, gde je negirala krivično delo, a pritvor joj je određen zbog bojazni da može da dovrši krivično delo, da utiče na svedoke i zbog uznemiravanja javnosti. Tužilaštvo je, kao svedoka, saslušalo i njenog muža Zorana B. kao i još pet svedoka.

PROČITAJTE JOŠ - ŽENA UHAPŠENA U SENTI: Obećala 1.600 evra da joj ubiju muža!

Zasad nije moguće doznati da li i Zoran B. optužuje suprugu za pokušaj ubistva, ali je izvesno da je na dan kada je ona privedena u tužilaštvo došao i on, spreman da da iskaz.

Ovaj, po svemu sudeći, komplikovan slučaj, još zamršenijim čini i to što nije sasvim jasan motiv zbog kojeg bi Tatjana B. odlučila da ubije muža.


PLAN LIKVIDACIJE?

TATJANA B. je, navodno, isplanirala da ubistvo izgleda kao razbojnička krađa. Trebalo da ona ostavi vrata kuće otključana, pa bi potencijalni ubica ušao tokom noći i u spavaćoj sobi ubio njenog muža, ali bi malo povredio i nju. Istovremeno bi bila inscenirana premetačina.