PRIPADNICI Odeljenja za borbu protiv korupcije u sadanji sa specijalizovanim Odeljenjem za borbu pritvor korupcije niškog Višeg tužilaštva, uhapsili su Z.M. (55), zaposlenu u pirotskoj Mlekarskoj školi sa domom učenika "Dr Obren Pejić", zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i njenog supruga B.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.


Ona se sumnjiči da je od 2010. do jula ove godine, u više navrata neosnovano , sa računa škole, na svoj i račun svog supruga B.M, prebacila 4.885.898 dinara. Sumnja se, da je formirala platne naloge sa imenima raznih dobavljača za mleko sa svojim i tekućim računom B.M. i zatim ih sa ostalim nalozima dostavljala na potpisivanje i overu, nakon čega su išli bankama na realizaciju. Uhapšenom bračnom paru je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužiocu. Istraga je u toku.

PROČITAJTE JOŠ - Uhapšena Negotinka zbog 126 grama marihuane

Inače pomenuta Mlekarska škola, u svom sastavu ima i radionicu u kojoj đaci obavljaju praktičnu nastavu tokom školovanja, učeći da , tokom trogidišnjeg i četvorogodišnjeg školovanja,prave razne sireve, kačkavalj i napitke od mleka. Pomenuta radionica , od svojih dobavljača svakodnevno otkupljuje po nekoliko tona mleka, koje se, kroz stručnu praksu,l uz nadzor proverenih majstora , preradi u mlečne proizvode. Jedna je od najpoznatijih mlekarskih škola u Srbiji, ali i na prostorima nekadašnje SFRJ.