MLADIĆ Marko Z. (22) iz Brestovca kod Leskovca poginuo je u sredu oko 22 sata u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj. Njegov šef (27) vozio je automobil marke BMV ali je zbog klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i naleteo na kamion na putu između gradova Najla i Nirnberga. Poginuo je na mestu nesreće, dok je Marko Z. podlegao povredama u bolnici dva sata posle udesa.

Vozač kamiona (46) sa kojim su se sudarili je poljski državljanin i on je prošao bez povreda.

Kako je za nemački medij "Infranken" ispričao Stefan Frike, novinar koji se zadesio na mestu nesreće, oba putnika iz BMV bila su zaglavljena u potpuno smrskanom automobilu. Prema njegovim rečima, dvadesetsedmogodišnji vozač je preminuo u vozilu i pomoć je za njega stigla kasno. Za život Marka Z. spasioci i lekari su se borili celu noć, međutim, on je preminuo u bolnici.

Kako je prepričao Frike, pošto je video da je vozač nastradao, pobrinuo se za njega do dolaska hitnih službi:

- Držao sam se za glavu a niko se nije zaustavio. Pre nego što je stigla hitna pomoć 40 motociklista je prošlo a da se nijedan nije zaustavio ni ponudio da pozove pomoć. Ruke su mi bile isprljane krvlju i suze su mi krenule. Delovi automobila bili su svuda rasuti po putu.

Prema nezvaničnim informacijama, Marko je otišao u Nemačku da radi pre samo desetak dana.

VRAĆAO SE S POSLA

PREMA nezvaničnim informacijama, Marko Z. je otišao u Nemačku kako bi radio na građevini. Kobne večeri vraćao se sa posla, a u autu je bio sa poslodavcem, koji je takođe nastradao.