VELIKO GRADIŠTE – Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je Mihajla Gorunovića (23) iz Pančeva na osam meseci kućnog zatvora zbog teške krađe, a Željka Jovanovića (29) iz Bavaništa kod Bele Crkve na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog teške krađe u saizvršilaštvu.


Ove presude su pravosnažne i na njih ne postoji pravo žalbe, jer su donete na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koju su osumnjičeni sklopili sa Osnovnim javnim tužilaštvom.


Krivična dela za koja su osuđeni, osumnjičeni su izvršila na štetu beogradske firme „Interfas“, koja je angažovana u izgradnji sportske hale na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu.


Pošto radi u toj firmi, Jovanović je imao ključeve objekta, koje je predao Gorunoviću, da bi ovaj 2. novembra iz njih izneo veću količinu alata i opreme, između ostalog - dizalicu sa sajlom, cirkular, brusilicu i bušilicu.


PROČITAJTE I: Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?


Efikasnim radom tužilaštva i policije, utvrđen je identitet osumnjičenih i oni su uhapšeni 7. novembra. Prilikom pretresa kuće Gorunovića, pronađeni su ukradeni predmeti i vraćeni vlasniku.


Osim zatvorske kazne, obojica osuđenih dužna su da plate po 27.750 dinara, na ime troškova postupka.