DA li Demokratska stranka "trenira strogoću" prema nekim svojim članovima, pitanje je koje se nametnulo posle nekoliko incidenata - izbacivanja iz vajber-grupe Glavnog odbora DS poslanika Radoslava Milojičića Kene tokom avgusta, gašenja mikrofona Dragoljubu Mićunoviću na sednici GO početkom septembra i nakon što je prošle nedelje lider stranke Zoran Lutovac blokirao na "Tviteru" člana GO iz Leskovca Ivana Krstića Krcka.

Sva trojica pomenutih članova demokrata na sednici GO 2. septembra protivila su se ulasku u Savez za Srbiju.

Ivan Krstić kaže, za "Novosti", da se nije čuo sa liderom stranke i da ne zna zbog čega ga je Lutovac blokirao na "Tviteru".

- To je njegovo pravo, a možda je i nesporazum. Lidera stranke poštujem, i ako sam nešto pogrešio ili ga uvredio, a verujem da nisam, spreman sam da se javno izvinim.

PROČITAJTE JOŠ - Lutovca koči sukob u stranci

Krstić navodi da nije imao problem sa članovima iz najužeg rukovodstva stranke što se našao među 11 članova koji su bili protiv pridruživanja SZS-u.

Poslanik Milojičić nije hteo da komentariše kakvo je raspoloženje u partiji prema članovima koji nisu digli ruku za SZS, a nije želeo ni da precizira kome se tačno obratio svojom porukom ostavljenom na "Fejsbuku" tokom vikenda. Ta poruka je glasila: "Ako vakcinišem decu, jesam li izdajnik Saveza i saradnik 'režima' ili...? Ako neko pita zašto sam glasao protiv ovakvog saveza, evo jednog od odgovora." Ispod je objavio fotografiju na kojoj je pisalo "Dveri protiv obavezne vakcinacije".


ISTA POLITIKA

POŠTUJEM i zastupam politiku zbog koje je DS osnovan pre 28 godina, i u tome ne vidim ništa čudno. Ko želi da menja politiku DS, moraće to da uradi na programskoj skupštini stranke - kratko nam je rekao Milojičić.