Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom kritika dela opozicije na račun Televizije Pink, da je za njega važno da ta kuća plaća porez i ima veliki broj zaposlenih a da su gledaoci ti koji će odlučiti šta će da gledaju.

Vučić je to rekao novinarima u Kazahstanu, gde se nalazi u zvaničnoj poseti, na pitanje da prokomentariše izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji je rekao da će se znati da se u Srbiji nešto promenilo "kada televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju".

"Ako je u pitanju to što on misli, nemojte da se brinete - radićete još dugo", rekao je Vučić.

On je upitao da li Đilas možda želi da pravi televiziju kao u vreme rijaliti programa Veliki brat, kada su ljudi pokazivali svoje "polne organe" u programu a Đilas "zarađivao milione".

Vučić je rekao da mu smeta što u Astani, iz koje donosi dosta lepih vesti i dobija pohvale na račun napretka Srbije, mora da sluša "gluposti koje mu paraju uši".

Pročitajte još - Aleksandar Vučić o tvitu Dragana Đilasa

"Da sam ja to nekada rekao, vodili bi akciju protiv mene, bio bi bojkot Aleksandra Vučića. A oni bi samo da gaze, sklanjaju, uklanjaju i maltretiraju. Neka im to samo bude politika. A ja se pomalo razumem u politiku i nešto više u kampanje i mogu da kažem da će mnogo izbora da prođe pre nego što njihovi naslednici dođu u priliku da dođu na vlast", rekao je Vučić.

On je rekao da ne želi da se bavi ljudima koji ne znaju ništa osim da mrze i da je mnogo važnije šta će delegacija u Kazahstanu uspeti da uradi za svoju zemlju.

"Zato sam pozvao gradonačelnika Beograda i Novog Sada, da dođu u Astanu, da vide kako su oni koristili najbolje svetske arhitekte. I to može da se vidi po zgradama, uradili su najbolje planiranje. Mislili su na svaki korak i sve što im se dopalo po svetu, oni su napravili ovde i bolje", rekao je on.

Vučić je dodao da su oba gradonačelnika impresionirani onim što su mogli da vide i da je važno da dobiju što više dobrih ideja, a da je onda na centralnim vlastima da odgovornom politikom obezbede dovoljno novca da se ti planovi i sprovedu.