Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da su potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš i njegovi koalicioni partneri bili protagonisti politike raspračavanja i uništavanja Srbije i bogaćenja na muci srpskog naroda i da ne postoje "pare kojima se njihove biografije mogu oprati".

"Baš kao što su rasparčavali i uništavali Srbiju kada su bili na vlasti i zbog vlasti, to pokušavaju da čine i danas kritikujući svaki pokušaj saniranja štete koju su upravo oni naneli sopstvenoj zemlji, ali time samo potvrđuju opšti utisak o njihovoj kriminalnoj i destruktivnoj istorijskoj ulozi", ocenio je Đurić.

Đurić je u pisanoj izjavi optužio Ponoša, ali i lidere Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i Vuka Jeremića da su razarali vojsku, uništavajući ekonomsku osnovu društva i stotine hiljada ljudi ostavili bez posla i hleba, "služeći svakom stranom gospodaru za koga su mislili da može da ih očuva na vlasti, pošto su znali da ih građani neće".

PROČITAJTE JOŠ: Đurić:Jeremić veći lobista protiv Srbije od Pacolija

"Zdravko Ponoš je kapitulantska kukavica koja je kao načelnik Generalštaba Vojske Srbije ribala cipele generalima država agresora na našu zemlju, a sada bi da se junači šireći laži i mržnju prema predsedniku sopstvene zemlje", dodao je Đurić.

PROČITAJTE JOŠ: STEFANOVIĆ U SKUPŠTINI: Dali ste KiM na tacni i ćutali na pogrom

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da se Aleksandar Vučić ne ponaša kao predsednik svih građana, nego kao guverner nad porobljenom Srbijom koji "ljubi skute nekolicini imperatora" i da takav način vladanja vodi ka radikalizaciji odnosa u društvu sa nesagledivim posledicama.

"Umesto da ispunjava predizborna obećanja koja je dao građanima Srbije, Vučić ispunjava obećanja koja je dao strancima dodvoravajući se moćnijim od sebe kao što se nekad dodvoravao Šešelju (Vojislav)", rekao je Ponoš u intervjuu za nedeljnik Vreme.