UMESTO da konačno reguliše i zabrani upotrebu ustaških simbola i pokliča "Za dom spremni", Hrvatska sprema skandalozne izmene Zakona o grobljima, kako bi se sprečilo da Srbi u Hrvatskoj ispisuju "protivhrvatske poruke na spomenicima bližnjih".

Tabla na kojoj piše "Za dom spremni" i dalje je desetak kilometara od Jasenovca, gde su ljudi ginuli pod tim ustaškim pokličem, a sada će mnogi Srbi morati da uklanjaju nadgrobne spomenike na kojima, kako je zvanično rečeno, veličaju velikosrpstvo i četnike.

Tako da će morati da se uklone spomenici na kojima se spominje Srpska Krajina, ali i onaj Vukašinu Vuletu Šoškoćaninu, u Borovu Selu, na kojem piše: "I sada gledam Borovo, rođeno moje selo, braću i sestre i srpske borce. Moje bitke biju žestoko, ponosno dižu čelo i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje".

Sada se traži hitna procedura u Hrvatskom saboru kako bi se u Zakon o grobljima unelo da se odredba o natpisima na grobovima i grobnicama, koji ne smeju da vređaju nacionalne, verske i moralne osećaje, odnosi i na događaje iz "domovinskog rata".

PROČITAJTE I: Nastavlja se antisrpska histerija u Hrvatskoj

Nikakva obeležja totalitarnih režima, bilo da je reč o ustaškim ili četničkim, ne smeju da se ističu, smatraju u Hrvatskoj narodnoj stranci, čiji ministar Predrag Štromar vodi tehnički deo posla i oko novog Zakona o grobljima. Šta će da bude sa tablom "Za dom spremni" niko ne zna, jer je data preporuka da se "u posebnim prigodama" tako nešto može tolerisati.