Na izborima za Bošnjačko nacionalno veće najviše uspeha imala je lista “Samoopredeljenje-Sulejman Ugljanin”, druga je lista “Matica Bošljaka Muamer Zukorlić”, treća lista “Vakat je” profesora Saita Kačapora..

Četvrta lista “Stari dedo” nije prešla cenzus..

Prema nezvaničnim rezultatima, u novom Bošnjačkom nacionalnom veću, koje će činiti 35 većnika, Ugljanin će imati 14, Zukorlić 13, a Sait Kačapor, koji ima podršku stranke Rasima Ljajića, 8 mandata...

Čelnike Veća izabrane liste “Samoopredeljenje-Sulejman Ugljanin” i “Vakat je” koje su pre izbora dogovorile i potpisale potizbornu koaliciju...

Pobednu na iborima pristalice Sulejmana Ugljanina sinoć su proslavile vatrometom, šetnjom po Novom Pazaru i skandiranjem “Suljo-Alija”, “Mi smo Balije predsednika Alije”, “Pobeda, “Pobeda” i sl.

PROČITAJTE I: Manjine izabrale svoje predstavnike

Mada nisu pobedili, slavilo se i u štabu Muamera Zukorlića čija lista je donela pobedu u Novom Pazaru, Priboju, Novoj Varoši i Prijepolju.

Mada je predizborna kampanja u Sandžaku bila na ivici ozbiljnih sukoba, izbori u Sandžaku protekli u vrlo mirnoj atmosferi i bez ijednog incidenta.