U VRHU demokrata raste nezadovoljstvo zbog poslednjih poteza lidera stranke Zorana Lutovca, koji je najpre odlučio da prostorije stranke na Terazijama broj 3 ustupi Draganu Đilasu i Savezu za Srbiju, a zatim i da DS bojkotuje izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, iako tamo ima jake lokalne odbore.

Demokrate nisu formalno izbačene iz kancelarija na Terazijama, koje su bile baza gradskog odbora stranke od njenog osnivanja, ali u njima praktično više nema nikakvih obeležja DS, već isključivo SzS, čiji funkcioneri sada svakodnevno koriste ove prostorije za sastanke.

Veliki broj funkcionera demokrata ljut je na Lutovca i zbog toga što nije do kraja jasno ni da li će zakup ovog prostora, koji DS iznajmljuje od grada, nastaviti da plaća stranka, ili će te obaveze preuzeti Savez.

Pročitajte još - Lutovac: Nije nam Đilas vlasnik

Oni ovaj potez vide kao još jedan korak ka potpunom utapanju DS u Đilasov Savez, a tako tumače i odluku da stranka ne izađe na predstojeće izbore u tri opštine u kojima ima dobru infrastrukturu i značajan broj članova.

Dodatno ih je šokirala i odluka da se, s druge strane, izađe na izbore u Lučanima, gde DS zapravo treba da stane iza kandidata Dveri za predsednika opštine, pa demokrate poslednjih dana komentarišu da ih "Lutovac pretvara u fizičke radnike Dragana Đilasa i Boška Obradovića".


REAGOVANjE DS: NAŠA TABLA I NA ULAZU

DEMOKRATSKA stranka tvrdi da su na četvrtom spratu, gde se nalaze prostorije, kao i na samom ulazu zgrade na Terazijama, istaknute table i DS i Saveza za Srbiju. Ova stranka navodi i da se unutar prostorija stranke nalaze portreti svih predsednika DS od osnivanja do danas.