Član Predsedništva SNS Goran Vesić, članovi Glavnog odbora Vladan Jeremić i Miloš Ignjatović, kao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković, razgovarali su sa građanima Zvezdare o svim planovima za dalji razvitak Beograda i podsetili ih na bahatu vladavinu Dragana Đilasa, kao i na to kako je proneverio 6 miliona evra za rekonstrukciju ulice Bulevar kralja Aleksandra.

U razgovoru sa Zvezdarcima, Vesić je istakao da je suština politike Srpske napredne stranke i predsednika Vučića direktna komunikacija sa građanima i investicije. On je podsetio i na velike napore koje su uložili Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović kako tzv. država Kosovo ne bi postala članica Interpola, saopštila je Služba za informisanje Gradskog odbora SNS.

Pročitajte još - Vesić: Jaka međunarodna pozicija Srbije frustrira pojedine zemlje

"Niko ne želi da ulaže u zemlju koja nije politički stabilna i međunarodno priznata. Đilas je pisao pisma investitorima u kojima im je pretio da će ih oterati iz zemlje. Naša zemlja je mala i potrebne su nam strane investicije kako bi nastavili da razvijamo zemlju i kako bi ljudima obezbedili nova radna mesta. Danas je u Beogradu 80.000 manje nezaposlenih. Takođe, 2020. godine počinje izgradnja metroa, a prva linija će ići od Makiškog polja do Mirijeva", poručio je Vesić i kako je rekao bivša vlast je ostavila dug u Beogradu od 1,2 milijarde evra, koji je tim Srpske napredne stranke uspeo da prepolovi.

On je rekao da je danas u Beogradu preko 1.500 gradilišta, kao i da je politika predsednika Vučića jednak razvoj svakog dela Beograda.

Mirković je ukazao na to da Đilas, Jeremić i Obradović osim mržnje, poziva na nasilje, vešanje, silovanje, puč i krvoproliće nemaju šta da ponude građanima Beograda.

"Jeremić je kum takozvane kosovske nezavisnosti, on je taj koji je pravio granicu između Srba i Srba, i na njegovu odluku pregovori o Kosovu su prebačeni iz UN u EU. Preko milion evra košta Jeremićev advokat, ali ni to nije garancija da se uskoro neće naći na klupi pored svog saradnika Patrika Hoa, koji mu je uplatio više od 7 miliona evra, ali mi još uvek nismo dobili odgovor zašto mu je taj novac uplaćen", poručio je Mirković i osvrnuo se na događaj sa poslednje sednice Skupštine grada gde su Saša Janković i njegovi odbornici jasno pokazali da podržavaju nasilje nad svakim ko ne misli kao oni.

Naime, odbornička grupa SNS-a u Skupštini grada Beograda je želele da podrži njihov predlog da se osudi napad na Borka Stefanovića, ali su oni nakon amandmana u kome su odbornici SNS-a želeli da se osudi i poziv na ubistvo Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, odustali od svog zahteva.

Na samom kraju Mirković je kazao da je politika Srpske napredne stranke direktna komunikacija sa građanima i da se predsednik Vučić nikada neće otuđiti od svog naroda, jer su upravo građani ti koji su prepoznali dobru politiku i dali nam priliku da od Beograda naprave metropolu i kvalitetno mesto za život.

Jeremić i Ignjatović su podsetili Zvezdarce na to kako su oni prethodni brinuli o njima, a posebno o najmlađima. Kako kažu Đilas je izgradio potpuno nefunkcionalan vrtić "Oblačak" i 330 dece je ostalo bez osnovnih uslova za odrastanje, dok je za rekonstrukciju zgrade MZ Staro Mirijevo potrošio čak 850.000 evra i na taj način naneo veliku štetu opštini i građanima.

Oni su poručili da će nastaviti vredno i odgovorno da rade u službi svih građana Zvezdare i da će ta opština biti još bolje mesto za život.