Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o političkoj i bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini.


Đurić je, kako je saopšteno iz Kancelarije iz KiM, ambasadoru Čepurinu predočio činjenice u vezi sa najavljenim formiranjem takozvane kosovske vojske, upozorivši na ilegalni karakter te namere, i činjenicu da nijedan međunarodni akt ne dopušta da na Kosovu i Metohiji bude prisutna ijedna druga vojna formacija osim Kfora, ili Vojske Srbije pod jasno definisanim uslovima.

Direktor Đurić je Čepurina informisao i o teškoj humanitarnoj situaciji u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nastaloj zbog uvođenja trgovinske blokade Prištine za robu iz centralne Srbije.


PROČITAJTE JOŠ: Đurić: Čekam rezultate suda za zločine OVK; U Prištini sede ljudi bez kontrole; Pritisak da se Srbi isele, a Srbija prizna Kosovo

Srpski narod je, prema
Đurićevim rečima, svakim danom sve više izložen kršenju osnovnih l?udskih prava, zbog čega je mogućnost opstanka Srba u našoj južnoj pokrajini ozbil?no dovedena u pitanje.