Lokalne izbore u četiri opštine obeležilo je više incidenata, a najteži je zabeležen večeras u Lučanima, kada je lider Dveri Boško Obradović sa grupom partijskih saradnika oko 19.00 sati upao u policijsku stanicu u Guči, posle čega je, prema medijima, ministar policije Nebojša Stefanović ponudio ostavku, a u toku je sednica vrha Srpske napredne stranke.

Izjavu državnog sekretara Dijane Hrkalović povodom upada predstavnika Saveza za Srbiju u policijsku stanicu u Guči prenosimo u celini:

Predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni Boškom Obradovićem, večeras su nasilno upali u policijsku stanicu u Guči, kako bi se obračunali sa policijskim službenicima i sprečili ih u njihovom radu. Navodno, nezadovoljni privođenjem Lazara Đurovića, jednog od predstavnika njihovog Saveza, koji je doveden u stanicu po nalogu tužioca zbog sumnje da je danas napao novinara ispred jednog biračakog mesta, na najbrutalniji način želeli su da se obračunaju sa ljudima iz policije i tužilaštva, što predstavlja otvoreni udar na institucije države Srbije.

Po svaku cenu su hteli da se obračunaju sa policajcima, ali i sa tužiocima koji su u tom trenutku uzimali izjavu od Đurovića u stanici. Apsolutno nisu birali sredstva kako bi sprečili da se zakon primenjuje jednako prema svima, ma ko se o njega ogrešio.

Imajući u vidu da sam došla da obiđem policijske službenike i pružim im podršku zbog medijskih napada Boška Obradovića, u trenutku upada bila sam u policijskoj stanici, a kada sam na pristojan način pokušala da smirim situaciju, usledile su najbrutalnije uvrede od strane Boška Obradovića.

PROČITAJTE I:  NA LOKALNIM IZBORIMA VIŠE INCIDENATA: Đilasovi rasterivali birače, Dveri upale u policijsku stanicu

Apsolutno me ne čudi što vređa jednu ženu, jer to je njihova već prepoznatljiva politika, pa zato i mogu da razumem. Ja ne tražim zaštitu za sebe, ali ne mogu da dozvolim da Boško Obradović i jedan deo funkcionera Saveza za Srbiju napadaju časne policajce, moje kolege koje predano i pošteno rade svoj posao. Ne mogu da gledam kako vređa i omalovažava policijske službenike samo zato što rade isključivo u skladu sa zakonom.“