Predsednik Srbije Aleksandar Vučihć izrazio je danas saučešće porodici pevača Šabana Šaulića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je predsednik Vučić na Tviteru.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: JEDNOSTAVNO NEMA UTEHE

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, uputio je danas telegram saučešća porodici tragično preminulog Šabana Šaulića.

- Poštovana porodice Šaulić, želim da vam izjavim svoje najiskrenije saučešće. Bol i praznina u duši koje osećam kao veliki prijatelj Šabana i kao prijatelj vaše porodice, bol i praznina koju vi osećate njegovim odlaskom, jednostavno nema utehu. Zbog ovakvog odlaska kralja, legende estrade Šabana Šaulića, tugovaće cela Srbija. Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pesme će večno živeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gde žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana. Neka mu je večna slava! - piše u u telegramu saučešća.

IVICA DAČIĆ: JA GA NEĆU ZABORAVITI, NEDOSTAJAĆE MI NjEGOV TOPLI GLAS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Šabana Šaulića.

Dačić je izjavio da je Šaban Šaulić obeležio jednu epohu i da će njegova dela nastaviti da žive.

- Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće. Zatekla me je vest da je brzo i tragično otišao 'kralj narodne muzike'. On je obeležio jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, ostajući blizak svim generacijama. Ja ga neću zaboraviti, ali će mi nedostajati njegov topli glas, ali pre svega on. Šaban je bio 'kralj narodne muzike', ali je bio i veliki čovek. Siguran sam da će njegova dela nastaviti da žive i nadam se da njegovim odlaskom bogatstvo srpske pesme neće nestati niti utihnuti - navodi se u telegramu saučešća ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.


VULIN: OTIŠAO VELIKI ČOVEK KAO RADOST KOJU JE DONOSIO

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uputio je pismo saučešća porodici Šaulić.

Vulin je izrazio najdublje žaljenje povodom smrti velikog prijatelja, pevača i umetnika Šabana Šaulića.

"Primite izraze mog dubokog saučešća povodom smrti vašeg supruga i oca. Otišao je čovek, velik koliko i radost koju je budio gde god je bio. Druže, nedostajaćeš nam, zauvek", navodi se u telegramu saučešća.