Potpredsednk Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas, povodom poziva Kadrija Veseljija da se „svi okupe protiv Srbije“, da je to još jedan pokazatelj da prištinsko rukovodstvo nije doraslo funkcijama koje obavlja i upozorio na odsustvo reakcije EU i međunarodne zajednice.

"Veselji u svojoj izjavi više puta poziva na rat, preti Srbiji i poziva druge zemlje da se, kako kaže, okupe protiv Srbije. Iako je jasno da Veselji nema nikakve kapacitete da ugrozi bezbednost Srbije, zabrinjavajuće je što međunarodna zajednica dopušta ovakvu vrstu ratnohuškačke retorike", rekao je Stefanović za Tanjug.

Stefanović ističe da treba, međutim, uzeti u obzir da ozbiljnije reakcije Evropske unije i međunarodne zajednice nije bilo ni kada je, pre nekoliko dana, Edi Rama u svojim izjavama počeo da prekraja granice u regionu govoreći da je za njega „Kosovo deo Albanije“.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Priština neće ukinuti takse, očekujemo pogoršanje situacije

"Zato ne treba previše da čudi ni odsustvo reakcije na izjavu mnogo manje značajnog i uticajnog političara poput Veseljija“, zaključuje Stefanović.

On je reagovao na izjavu predsednika vlađuće DPK i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, koji se protivi rekonstrukciji vlade u kojoj ne bi bio Ramuš Haradinaj, kao i pritiscima koji se na aktuelnog premijera privremenih prištinskih institucija vrše zato što ne želi da ukine takse nametnute na proizvode iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  Dačić: Priština opet hoće u Interpol, ne razumem njihovu potrebu za samoubilačkim potezima

"Rekao sam nemojte vršiti pritisak na Ramuša (Haradinaja), ja sam predlagač te mere...Nismo mi ovde da njega nadmudrimo, nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića", rekao je Veselji sinoć u emisiji Rubikon na KTV.

Kako je rekao, vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog taksi.

"Makedonija i Crna Gora su u NATO-u, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije", rekao je Veselji.