NAPUSTILI smo PSG zbog nedoslednosti u ostvarivanju ciljeva zbog kojih je taj pokret formiran. Želimo da budemo građanska alternativa, kao i alternativa svima onima koji teže samo smeni vlasti bez jasnih planova delovanja nakon toga.

Ovako Rade Veljanovski, član novoosnovane odborničke grupe u Skupštini Grada Beograda - Građanski demokratski forum - objašnjava razloge za napuštanje PSG i njihovog odborničkog kluba. Odlaskom petoro odbornika, klub PSG u Skupštini Beograda praktično je prestao da postoji, jer je novom predsedniku pokreta Sergeju Trifunoviću ostalo verno svega troje odbornika.

Uz Veljanovskog, klub Građanski demokratski forum formirali su Zoran Vuletić, Miloš Marković, Nataša Medojević i Svetlana Cicmil, a očekuju da će im se priključiti još jedna odbornica. Oni će biti i članovi novog pokreta istog imena koji će biti osnovan u subotu, a čiji predsednik će biti Aleksandar Olenik, poraženi protivkandidat Trifunovića na izborima u PSG.


Pročitajte još - Nebojša Bakarec: Otvoreno pismo Sergeju Trifunoviću


Očekuje se da će novi pokret, kao i njihova odbornička grupa, imati veću distancu prema Savezu za Srbiju, nego što je to slučaj sa PSG koji se pod rukovodstvom Trifunovića približio Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću.

- U ovom trenutku brojimo oko 40 članova, a očekujemo da ih bude više - kaže Veljanovski za "Novosti". - Posle osnivačke skupštine, kada budemo izneli program, videćemo ko će se još priključiti. U početku ćemo funkcionisati kao udruženje sa političkim delovanjem, a planiramo da formiramo i odbore na prostoru cele Srbije.