Grupa demonstranata, koji se celog dana nalaze pred sedištem gradske policije u Ulici despota Stefana, sukobila se sa policijom, ali se posle poziva organizatora protesta situacija smirila posle nekoliko minuta.

Za sada nije poznato šta je iniciralo sukob, ali je jedan od demonstranata priveden, dok su ostali uzvratli bacanjem flaša.

Kako se vidi na snimku, okupljeni uzvikuju "puštaj decu", a jedan od njih je bacio čunj za saobraćaj na policajce, koji su držali podignute oklope.

Organizatori su saopštili da su još tri uhapšene osobe dobile zadržavanje od 48 sati.

U međuvremenu se povodom napada na snage bezbednosti oglasio i direktor policije Vladimir Rebić.

- Više policijskih službenika, koji su obavljali časno i pošteno svoj posao, pokušavajući da obezbede stabilan javni red i mir za sve građane, zadobili su povrede zbog fizičkih napada nasilnih demonstranata. U prethodna dva dana nasilni demonstranati su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gde drugde. Nisu birali sredstva, kamenicama i flašama su gađali policijske službenike, a jedan deo demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon. Bilo je i predloga da se teretnim vozilom razbije policijski kordon, a od jednog demonstranta oduzet je i nož. Očekujem od nadležnih sudova najstrožije kazne za ovakvo nasilničko ponašanje i nećemo dozvoliti nikome da sprovodi nasilje. - rekao je Rebić.