NAPREDNjACI i dalje imaju stabilnu natpolovičnu podršku među biračima, a preko censuza bi prešlo ukupno pet stranaka - pokazalo je poslednje istraživanje agencije "Faktor plus".

Istraživanje, sprovedeno telefonom početkom maja, pokazalo je da SNS ima podršku od 55 odsto, što je nivo na kojem se, prema anketama "Faktora plus", drže već mesecima.

Relativno stabilnu podršku poslednjih meseci imaju i socijalisti i Savez za Srbiju koji se bore za drugo mesto i kreću se oko 10 odsto. U majskom istraživanju SzS je na drugom mestu sa 10,5 odsto, što je za oko jedan procenat manje nego mesec ranije. SPS je treći sa 9,8 odsto, što je slično podršci koju je za ovu stranku zabeležena i u aprilskom istraživanju.

Pročitajte još - "Faktor plus": Uz SNS više od polovine birača

Novitet u istraživanju je eventualna koalicija DSS i SPAS Aleksandra Šapića, o kojoj se uveliko spekuliše, a koja bi dobila podršku 6,6 odsto birača. Iznad cenzusa je još i PSG (5%), koji je oživeo, dolaskom Sergeja Trifunovića i od tada se drži iznad crte. Radikali su ispod cenzusa sa 3,2 odsto i bez ulaska u neku koaliciju u ovom trenutku teško da bi ušli u parlament.