SVE je više nervoze u redovima albanskih lidera na Kosovu i Metohiji, posle saslušanja bivših pripadnika OVK pred Specijalnim sudom za zločine, a naročito se to odnosi na Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Sagovornik "Novosti" objašnjava da se ova dvojica čelnika već danima "izokola" raspituju koje dokaze srpska udruženja, odnosno porodice srpskih žrtava, imaju o njima i počinjenim zločinima.

Još više ih brinu, kaže naš izvor, dokazi koje imaju albanske porodice čiji članovi su, takođe, bili podvrgnuti zverskim mučenjima zbog toga što su odbijali da pristupe terorističkoj OVK u akcijama protiv Srba i države Srbije, u periodu pre bombardovanja. Podseća i da su pobijeni mnogi članovi partije jednog od tadašnjih lidera, a kasnije i predsednika lažne države Kosovo, Ibrahima Rugove.

Pročitajte još - ALBANCI NASTAVILI SA “BIZNISOM”: Novcem iz Evrope kupili opremu za trgovinu organima na Kosmetu

- Ramuš Haradinaj, u ovom slučaju, najmanje je zabrinut jer je usled nedostatka dokaza dva puta oslobađan pred Haškim tribunalom. Iz njegove zone odgovornosti (Dukađini), dok je komandovao terorističkom OVK, ima najmanje dokaza o zločinima, dok su potencijalni svedoci ubijeni pod nerasvetljenim okolnostima - kaže naš sagovornik.

I visokorangirani predstavnik međunarodne zajednice ističe, za "Novosti", da strane obaveštajne službe prisutne na KiM takođe raspoložu mnogobrojnim dokazima o zlodelima koje su albanski lideri počinili ne samo nad Srbima, već i nad Albancima.

- Svima iz međunarodne zajednice je jasno da su u vrhu vlasti ljudi koji su okrvavili ruke i samo je pitanje sa koliko će ozbiljnosti dokazima pristupiti tužilaštvo Specijalnog suda za OVK. Deo dokaznog materijala dostavili su im baš Albanci kojima su ubijeni članovi porodica, a među kojima ima i zaštićenih svedoka - tvrdi naš sagovornik.

MASOVNE GROBNICE

U ZONAMA odgovornosti kojima su rukovodili Veselji i Tači, o logorima za kidnapovane Srbe u kojima su mučeni na najsvirepiji način, odnosno masovnim grobnicama na tom području, postoje mnogobrojni dokazi, zbog čega su aktuelni kosovski čelnici u panici.