Posle Ise Mistafe, predsednika opozicionog Demokrtaskog saveza Kosova i Aljbin Kurti iz Pokreta „Samoopredeljenje“ objavo je na fejsbuk profilu da će početi sa neophodnim pripremama za rušenje aktuelne vlade Ramuša Haradinaja.

Naime, Kurti je planove objavio nakon sastanka sa Isom Mustafom u Prištini.

- Danas sam se sreo sa predsednikom DSK Isom Mustafom. Razgovarali smo o političkoj situaciji i inicijativi za glasanje o nepoverenju vladi. Kosovu je potreban ekonomski razvoj, a ne institucionalna korupcija- napisao je Kurti na društvenoj mreži i dodao da je sa Mustafom dogovorio da urade neophodne pripreme za rušenje vlade.

Takođe, kako je naveo, građani Kosova žele dobro upravljanje, a ne, kako ističe, upravljanje koje povećava javni dug, troši budžet i bankrotira.

PROČITAJTE JOŠ -  Kurti počinje kampanju za rušenje Haradinaja i Tačija

Inače, susret predstavnika dve najače opozicione stranke u kosovskoj skupštini usledio je na inicijativu Ise Mustafe, koji će se susretsi i sa Špendom Ahmetijem, predsednikom Socijaldemokratske partije, treće opozicione stranke Albanaca u kosovskom parlamentu ali ove tri stranke zajedno sa 56 poslanika nemaju dovoljan broj od 61 glasa, koliko je potrebno za rušenje ktuelne vlasti.
D.Z.