Srpska lista u optužila je predsednicu Evropskog pokreta Srba na KiM Radu Trajković da nastavlja sa uvredama i lažima protiv svog naroda.

"Ni četiri dana nakon pobede srpskog jedinstva i sloge, oni koji žele srpski narod i sever Kosova i Metohije na kolenima, ne prestaju da kukaju i pate", kaže se u saopštenju Srpske lista povodom izjave Rade Trajković na RTV KiM.

SL navodi da ni dve godine "blaćenja Srba, Srbije i Srpske liste nisu dali očekivane rezultate i opravdali uložena sredstva", ali da Rada Trajković nastavlja s najgorim uvredama i lažima protiv svog naroda.

PROČITAJTE JOŠ - Srpska lista: Rada Trajković koristi ubistvo Ivanovića za ličnu promociju

"Šta god Rada i slični budu radili, srpski narod će im uvek odgovoriti još većim jedinstvom, slogom i trpeljivošću, svesni da nikada ne smemo kao narod dozvoliti da srbomrsci uspeju u nameri da nas oslabe", poručuju iz Srpske liste.

PROČITAJTE JOŠ -  Ljajić: Najava Prištine o taksma Tirani ekonomska igra

Rada Trajković izjavila je sinoć na RTV KiM da predsednik Srbije Aleksandara Vučić usporava istragu o ubistvu Olivera Ivanovića davanjem abolicije Milanu Radoičiću.

Ona je rekla i da je "zabrinuta" zbog "doktorata gradonačelnika (severne Kosovske Mitrovice) Rakića", koji je, kako je rekla, "na prošlim izborima bio vatrogasac, a na ovim je doktorirao".