IMAJU li Podgorica i Priština "dil" da zbog navodnih ratnih zločina hapse borce VJ i dobrovoljce iz Crne Gore koji su 1999. na KiM branili zemlju od NATO, a sve zbog "guranja" nacionalnih Crnogoraca u ustav lažne države Kosovo kojih je prema popisu iz 2011. bilo svega 19? Jedan je već pao - Vlado Zmajević iz Nikšića, koga dve i po godine drže u spuškoj ćeliji bez dokaza da je napravio zločin koji mu se stavlja na teret.

Koga bi to još po Crnoj Gori hapsili s dugim cevima - zar one koji su omirisali krv Košara, Paštrika, Junika, Morine i nagledali se strave i užasa? U ratnim sukobima pre 20 godina na KiM, tokom napada OVK i NATO poginuo je 41 vojnik iz Crne Gore, dok se gotovo isto toliko civila vode kao nestali. I sada se u Malesiji veliča OVK, Albanci koji dele državnu vlast sa DPS mašu ratnim barjacima. A prva žrtva na Košarama bio je Simo Popović iz Crkvičkog Polja kraj Plužina.

PROČITAJTE I: Borce iz '99. izručuju Tačiju?

Crna Gora i tzv. Kosovo još nemaju sporazum o gonjenju počinilaca krivičnog dela ratnog zločina, ali možda se i to uskoro dogodi. Pre 12 godina sličan sporazum je potpisan sa Hrvatskom koji su parafirali tadašnji tužioci Mladen Bajić i Vesna Medenica. Međutim, njime nisu obuhvaćeni zločini koje su Hrvati počinili nad Crnogorcima na području Hrvatske, već samo oni nad državljanima Hrvatske, a čiji počinioci imaju prebivalište ili državljanstvo Crne Gore!

Crnogorskim zvaničnicima nije smetala ni Bajićeva burna prošlost - spomenica Domovinskog rata, medalja "Ljeto 5", koja se daje zaslužnima za hrvatsko-muslimansku operaciju na području Bosanskog Grahova i Glamoča, u kojoj su ubijeni brojni Srbi. Ako se priče iz političkih kuhinja obistine, paraf na izručenja staviće i oni koji su pucali na Sima i ostale...