BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Đurić, izjavio je da je Vuk Jeremić još jednom potvrdio da je njegova jedina politička misija nanošenje štete sopstvenoj zemlji.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Đurić kaže da je to postalo jasno čak i građanima koji su donedavno podržavali opoziciju a danas se masovno distanciraju od protesta na čije su čelo stali Jeremić i njegovi jednako kompromitovani saradnici iz Saveza za Srbiju.

"Oni koji su u Srbiju uveli motorne testere i nasilje nad ženama kao metod političke borbe ostali su bez podrške i danas ih prezirom i neodobravanjem kažnjava čak i deo građanstva nenaklonjen vladajućoj koaliciji", naveo je Đurić.

PROČITAJTE JOŠ - Đurić: Za Jeremića i njegove partnere KiM je estradna tema


Njihovo, kako kaže, istrajavanje u besmislenom bojkotu parlamentarne demokratije i politika neargumentovanih napada, laži i govora mržnje, zagadili su političku klimu u Srbiji ali i potvrdili da stvaranje konfliktne političke atmosfere jeste isključivo u interesu razvlašćene DOS-ovske političke elite, a ne u interesu građana koji se masovno ograđuju od takve opozicije.

"Srpska napredna stranka će, za razliku od onih, koji mržnjom i nasiljem nastoje da se nametnu kao politička alternativa, nastaviti da radom i rezultatima opravdava ogromno poverenje građana, da radi na jačanju ekonomije, stvaranju normalnog građanskog društva i da se bori za državne i nacionalne interese", kaže Đurić.

Primećuje da Jeremić izgleda umorno, jer dosadilo mu je očigledno da ponavlja jedne iste prazne klevete i optužbe u koje ni sam ne veruje. Očekuje, kaže, da Jeremić veoma brzo oglasi odlazak u političku penziju, kao što su to pre njega učinili i neki drugi lideri srpske opozicije.