U DELU opozicije došlo je do novih sporova, ovoga puta zbog učešća na sastancima sa predstavnicima vlasti koji se održavaju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Kako sada stvari stoje, niko iz Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa neće se pojaviti na trećem skupu, koji je zakazan za ponedeljak, "jer je zatvoren za javnost".

Ostale partije, članice Saveza za Srbiju, zasada se ne izjašnjavaju, ali se može očekivati da će da zauzmu isti stav, s obzirom na poruke koje su poslednjih dana stizale iz DS i Narodne stranke, da vlast "sastancima na FPN pokušava da kupi vreme kako bi razjedinila opoziciju".

U SDS Borisa Tadića, koji je imao predstavnika na prvom sastanku, ali ne i na drugom, bliži su odluci da se u ponedeljak pojave u slušaonicama FPN.

Lider Nove stranke Zoran Živković, međutim, najverovatnije će, kako kaže za "Novosti", lično prisustvovati okruglom stolu:


PROČITAJTE JOŠ:
Đilas ruši ujedinjenje DS?

- Ti razgovori su potrebni, iako nisu nimalo prijatni. Takvi razgovori vode se sa protivnicima i neistomišljenicima, a ne sa prijateljima. Kad mogu da razgovaraju Stejt department i talibani, zašto ne bismo mogli i mi?


I za DSS nema dileme u vezi sa učešćem na sastanku:

- Nismo veliki optmisti da iz ovih razgovora možemo da dođemo do nekog rešenja. Ali ako ne razgovaramo, šta nam ostaje? Ulica? DSS nije za to - kaže nam Dejan Šulkić, poslanik i potpredsednik DSS.


O MEDIJIMA BEZ MEDIJA

U FONDU za otvoreno društvo, koji je zajedno sa FPN organizator sastanaka vlasti i opozicije, kažu da su u kontaktima sa članovima Đilasovog SSP u vezi s njihovim učešćem na okruglom stolu. Plan za sastanak u ponedeljak, na temu rada medija tokom izbora, jeste da njegov prvi deo bude otvoren za javnost, a da na kraju bude održana i pres-konferencija učesnika.