Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević odbacio je danas kao neosnovane i odraz nemoći pred istinom i pravdom tvrdnje tzv. ministarstva spoljnih poslova prištinskih institucija da su falsifikovane note o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

"Usled sve manje podrške mentora, takozvane prištinske vlasti doživljavaju politički krah na svakom koraku i polako gube kompas.

Očigledno je da izjava da su "note o povlačenju priznanja falsifikovane" predstavlja odraz unutarpolitičkih prilika i da su u kontekstu predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji. Ali jasno je i da predstavlja odraz nemoći jer gube borbu protiv istine i pravde", naveo je Milićević u izjavi za javnost.

PROČITAJTE JOŠ - Dačić otkrio kakve pritiske trpe zemlje koje povuku priznanje Kosova

On je ocenio da je "krajnje licemerno i nezamislivo da kriminalci i zločinci govore o falsifikovanju, mitu i kriminalnim aferama".

"Kada nemaju o čemu, oni govore o prošlosti. Krvnici imaju smelosti da govore o zločinima koje su počinili na prostoru Kosova i Metohije.

PROČITAJTE JOŠ - DAČIĆ NAJAVIO: Očekujem da će uskoro još jedna zemlja da povuče priznanje tzv. Kosova

Žrtve svih zločina i etničkog čišćenja su Srbi. Ko je proterao preko 230.000 Srba? Koliko ih danas živi na prostoru Kosova i Metohije, koliko njih ne može da se vrati svojim domovima", upitao je Milićević.

Potpredsednik srpskog parlamenta, inače visoki zvančnik Socijalističke partije Srbije, dodao je da će bez obzira na protivljenje, laži i tužakanje Prištine kod svojih mentora, Srbija nastaviti svoju diplomatsku aktivnost.

"Istina i pravda su naše jedino oružje u borbi za odbranu nacionalnih interesa koje je doprinelo da sve više zemalja razmotri i povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene države Kosovo... Srbija će doći do svog cilja, a to je da manje od pola država članica UN priznaje tu kvazi državu", istakao je Milićević.