POSLANIK Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović diskutovala je u nedelju,na zasedanju skupštine NATO, u Londonu braneći Rusiju.

Ona je posle iznošenja izveštaja o odnosu Rusije i NATO,koji je predstavio Hrvat Miro Kovač,rekla da dokument pun neistina. -Izveštaj je pred nama 5 godina posle referenduma i ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, što je bila jasno izražena volja naroda da bude deo Ruske Federacije, što vama očigledno smeta. U izveštaju izvestilac kritikuje Rusiju za kako kaže nepoštovanje demokratskih procesa, a on dolazi iz Hrvatske gde su potpuno ugrožena prava Srba, gde je okupirana Republika Srpska Krajina koja pravno formalno postoji po rezoluciji SB UN.

Pročitajte još - Nataša pretila na skupštini NATO: Putin će uzvratiti!

U vezi odnosa Rusije i NATO, vi ste odbili svaki konstruktivni razgovor sa Rusijom i nastavljate sa provokacijama jer ekonomske sankcije nisu dale rezultat koji ste želeli. Danas bezbednost u Evropi najviše zavisi od toga kako razumete kolika je moć Rusije danas. Rusija poseduje najmodernije naoružanje koje niko drugi nema. Takođe, vi ste ignorisali sve predloge Moskve i nastavili sa otvorenim neprijateljstvom. Ovaj izveštaj je prepun pogrešnih stavova i zato predlažem da ga ne prihvatite - rekla je Jovanovićeva.

Članica SRS tradicionalno u NATO brani Rusiju zbog čega često dolazi u sukobe sa poslanikom SNS Draganom Šormazom,koji je takođe deo sprske delegacije na zasedanju parlamenta Alijanse.