Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da glavna tema u njegovim predstojećim razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba da budu bilateralni odnosi i dodao da oni uvek razgovaraju otvoreno o svemu, a da li će tema biti i obaveštajna afera, to je, kaže, sfera razgovora u četiri oka.

"Ne spadam u političare koji vole da se hvale - ala sam mu rekao. Šta ću da razgovaram to je za nas dvojicu, u četiri oka ćemo razgovarati", rekao je Vučić na pitanje novinara TV Prva da li će i Putina, s kojim bi trebalo da se sastane 4. decembra pitati - zašto, kao što je i ruskog ambasadora.


On je naveo da je ponosan na činjenicu da je dobio orden Aleksandra Nevskog od Putina, 105. godina nakon što ga je pre njega dobio samo jedan Srbin.

PROČITAJTE JOŠ - Vučić neće leteti avionom mesec dana

"I to od takvog predsednika, Vladimira Putina, a ne Jeljcina, da se niko ne uvredi. Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu", rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ - Završen razgovor Vučića i Harčenka: O sastanku sa ruskim ambasadorom predsednik će izvestiti javnost tokom dana

Vučić kaže da tema broj 1. u njihovim razgovorima treba da budu naši bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću ekonomski razmenu.

"Naravno, Putin je taj, nisam ja sam na tom sastanku, koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju. Želimo da gradimo dobre, najbolje odnose sa Rusijom uz uzajamno poštovanje i poverenje", poručio je Vučić.

Podsetio je koliko nam je Putin već pomogao, posebno 2015. godine kada je sprečio usvajanje rezoilucije o Srbiji kao genocidnom narodu u SB UN, ali i u očuivanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta.