METALAC, "MK grupa", VIP MOBILE i BOSIS dobitnici su nagrade "Prijatelj porodice 2018" kao kompanije koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo. One su svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu je prvi put dodelila Privredna komora Srbije u saradnji sa kabinetom ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović na svečanoj sednici Skupštine PKS. Nagradu "Prijatelj porodice" Privredna komora Srbije dodeljivaće jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama.


PROČITAJTE JOŠ:
Nagrade PKS: I male firme društveno odgovorne

- Nagrada je rezultat uspešne saradnje sa Privrednom komorom Srbije koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u našim privrednim društvima - istakla je Slavica Đukić Dejanović. - To je dokaz da, osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo. Činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu.

Glavna poruka za dame zaposlene u "Metalcu" je da ne treba da brinu za radno mesto nakon povratka sa porodiljskog. Posao će ih čekati, a kompanija nagrađuje svako novorođeno dete. Punih 13 godina ova firma istrajava u svojoj misiji. U tom periodu rodilo se i nagrađeno je 620 beba - za prvo dete 1.000 evra, a za svako sledeće po 1.000 više. Kada odrastu "Metalac" stipendira i njihove studije.

"MK grupa" već godinama, osim iniciranja i učestvovanja u velikom broju humanitarnih aktivnosti, finansijski pomaže zaposlene sa decom. Kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha i ugleda sistema.

Stvaranje poslovnog okruženja koje poštuje privatan život zaposlenih deluje podjednako stimulativno na njih, kao i na poslodavca. Briga o porodicama zaposlenih utiče na njihovo zadovoljstvo što doprinosi uspehu cele kompanije, uverenje je VIP MOBILE.

Glavni moto porodične kompanije BOSIS jeste da su zadovoljni i srećni zaposleni osnova uspešnog poslovanja.


PROČITAJTE JOŠ:
Dualno obrazovanje: Jedan đak dobija i do četiri zanimanja

- Svaki član naše poslovne porodice izuzetno je bitan i podjednako poštovan - kaže Marija Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti u kompaniji BOSIS. - Uvek brinemo o našim zaposlenima i njihovim porodicama, zdravlju i bezbednosti, zadovoljstvu, profesionalnom usavršavanju i trudimo se da razvijamo snažan timski duh i održimo balans između poslovnog i privatnog života.