POČELI su kao mala porodična firma. Adut im je bila zanatska proizvodnja. Danas proizvode protivgradnu opremu. Svojim klijentima, međutim, "Gruža agrar" nudi punu uslugu - prevoz, postavku, obuku, pa i savetovanje poljoprivrednika.

"Gruža agrar" je osnovana 2010. godine kao preduzeće za proizvodnju metalnih elemenata i konstrukcija namenjenih za postavku sistema protivgradne zaštite.

PROČITAJTE JOŠ - Rakete nemoćne da od grada odbrane voćnjake

- Počeli smo kao porodična firma koja je svoju delatnost zasnivala na zanatskoj proizvodnji, sa ciljem da dođemo do proizvoda koji se kvalitetom izdvajaju na tržištu - kaže Nemanja Nikolić, direktor "Gruža agrara". - Težnjom za stalnim unapređivanjem razvijali smo svoju proizvodnju i povećali broj zaposlenih sa tendencijom daljeg rasta i razvoja. "Gruža agrar" danas pravi kompletnu opremu za sisteme protivgradne zaštite. Ona je upotpunjena uslugama transporta, postavke sistema i obuke kupca o korišćenju i održavanju sistema. Posebnu delatnost čini i usluga konsaltinga i podrške voćarima, odnosno, svima koji to žele da postanu.

Krajem maja ove godine porodična kompanija "Gruža agrar" i njen poslovni partner, kompanija BASF d.o.o. - Srbija, organizovale su Treći sabor voćara "Gruža 2019". U selu Balosave, na proizvodnim parcelama kompanije, oko 1.500 voćara i zainteresovanih poljoprivrednika moglo je da vidi najsavremenija proizvodna dostignuća u zasadima ove uspešne porodične kompanije. Cilj skupa je bio, kako je istaknuto, upoznavanje voćara sa inovacijama u proizvodnji, novostima na svetskom tržištu voća, kao i primeni hemijskih preparata u proizvodnji i zaštiti voća. O tim temama su govorili univerzitetski profesori iz Slovenije i Srbije, a potom i stručnjaci kompanije BASF.

PROČITAJTE JOŠ - Počinje izgradnja sistema automatizovane odbrane od grada

Predrag Lučić (PKS)

- Okupili smo tim stručnih ljudi koji obezbeđuje sve relevantne informacije koje su potrebne od momenta planiranja zasada do njegovog održavanja - ističe Nemanja Nikolić. - Tokom godina razvili smo mrežu renomiranih dobavljača koji spadaju u vodeće evropske proizvođače opreme za protivgradne sisteme. Nakon ugradnje svojim kupcima stojimo na raspolaganju za sve vrste servisa i nakon isteka garantnog roka. Namera nam je da razvijemo dugoročnu saradnju sa svim interesnim stranama kako bi kao partneri obezbedili dugoročan rast i zapaženu ulogu na regionalnom tržištu.

SABOR PRILIKA ZA SARADNjU

NA Saboru su prisustvovali i poslovni partneri kompanije, a manifestaciju sa izuzetno velikim brojem zainteresovanih učesnika, zvanično je otvorio Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore PKS Kragujevac, a domaćin skupa je uputio otvoren poziv poljoprivrednicima iz ovog regiona, ali i šire, na saradnju u nameri da podele petnaestogodišnje iskustvo ove porodične kompanije iz pitome Gruže.