Vlasnik trgovinskog lanca KMN, ekonomista Miloje Stevanović, u smederevskom kraju poznat kao Grešni Miloje, uputio je osmu poslanicu patrijarhu srpskom Irineju.

Grešni Miloje pao je u nemilost SPC pre deset godina, jer je vladiki Artemiju i monasima iz Raško-prizrenske eparhije kojima je zabranjeno činodejstvovanje, dao smeštaj, mehanizaciju i zemlju, pomogao im da je obrađuju i otkupljivao im letinu po tržišnim cenama.

Stevanovića je u januaru 2008. godine, Veliki crkveni sud "odlučio od Crkve".

Međutim, Stevanović do danas nije dobio presudu i prosečno jednom godišnje moli patrijarha srpskog Irineja da "izmoli sudije" da mu je dostave "da bi potomcima ostavio i to svedočanstvo.

Osmo otvoreno pismo patrijarhu Irineju uputio je po Uskrsu želeći patrijarhu spasenje bez obzira što veruje da "neće ni ovoga puta uslišiti moje moljenje."

Jedan od pet sudija u veću Velikog crkvenog suda Miloju Stevanoviću bio je i sveštenik Milan Jordović kojeg je početkom marta zaustavila policija da bi se pokazalo da je sa veroučiteljem nosio 27 kilograma skanka.

Miloje Stevanović je nekada bio sekretar opštinskog komiteta Saveza komunista u Lučanima, a kasnije među velikim dobrotvorima i zadužbinarima pravoslavne Crkve u Srbiji.