Leskovčanin terzija Aleksandar Stojanović danas puni 100 godina, ali svoj jubilarni rođendan neće proslaviti jer, kako je rekao, nema s kim budući da su mi drugovi i supruga umrli, a sin i unuci žive daleko.

"Veoma sam tužan. Nekada je moja lepa, a sada već 13 godina pokojna supruga Olivera pravila balove za moj i rođendane svih ukućana, a ja sam se danas zaključao u kući i patim", rekao je Stojanović agenciji Beta koja ga je posetila.

Stojanović je počeo sa radom kao čirak kod starog terzije 1929. godine, a sedam godina kasnije otvorio je svoju radnju za izradu narodne nošnje, novcem od 200.000 dinara, koji je dobio na lutriji.

"Oženio sam najlepšu devojku u Leskovcu. Rodila mi je je najpre sina, a potom i kćer, koja je umrla 11 meseci kasnije od dijareje. Ta rana me još boli, ali oštrica bola vremenom otupi, pa smo nastavili život", nastavalja priču o svom životu Stojanović.

Sagradio je prostranu kuću u kojoj danas živi i kupio stan u Leskovcu.

Pročitajte još - Smilja Avramov proslavila 100. rođendan (FOTO)

"Niko mi vrata ne otvara sem jednog mlađeg prijatelja povremeno", kazao je ovaj slavljenik bez torte i svećica, a zamoljen da otkrije recept za dugovečnost.

"Rad, ne pušiti i ne piti, ne jesti masna jela, redovno vežbati i trčati i piti čaj od trave 'vodopije'. Ona sprečava pojavu mnogih bolesti", recept je za dugovečnost Leskovčanina koji nema hronične bolesti, osim što slabije čuje.

Prema biračkim spiskovima. U Leskovcu živi desetoro ljudi starijih od 90 godina, od kojih pet u samom gradu.

Iz kabineta gradonačelnika je u poslepodnevnim satima stiglo obaveštenje da će gradonačlnik Leskovca Goran Cvetanović u petak veče posetiti Stojanovića i čestitati mu rođendan sa svojim saradncima.