PKB korporacija" prodaje 55 hektara i 87 ari zemljišta na katastarskoj opštini Komareva humka i to za najmanje 2,1 milion evra. Kako "Novosti" saznaju, na delu te zemlje je sagrađen "BG sportski centar Kovilovo", koji nije deo ove ponude. U samom oglasu je napomenuto da se na parceli nalazi 39 objekata, koji nisu u vlasništvu "PKB korporacije" i za koje nije utvrđen vlasnik.

Pročitajte još: Na prodaju 55 hektara PKB Korporacije

PKB je devedesetih godina prošlog veka ustupio zemljište Streljačkom savezu za leteće mete - na korišćenje. Kako nezvanično saznajemo, poklon je bio ograničen na 30 godina. I bliži se istek roka. Deo tog zemljišta je iskorišćen za gradnju "BG sportskog centra Kovilovo". Njega čine sportski tereni, bazen i hotel "Prezident". Nije sasvim jasno šta će biti, ukoliko bi se desilo da najbolju ponudu za hektare da neko ko nije vlasnik samog sportskog kompleksa. To smo u četvrtak bezuspešno pokušali da saznamo od prodavca, "PKB korporacije", trenutnih korisnika, pa i Ministarstva privrede, pošto je "PKB korporacija" zapravo državna firma, deo koji nije prodat "Al Dahri".

Pročitajte još: Lazarević (Al Dahra): Vratićemo PKB-u staru slavu

Sam sportski kompleks je ne tako davno promenio vlasnika. Polovinom prošle godine 100 odsto udela je preuzela domaća kompanija "Konstantin d Grejt", registrovana na Paliluli. Tada je promenjena i pretežna delatnost kompleksa. Umesto sportskim objektima, novi vlasnik se bavi hotelima i sličnim smeštajem.

Zaintersovani imaju šansu da svoju ponudu dostave do 12. aprila. Komisija će ih javno otvarati sedam dana kasnije u sedištu Korporacije i naredna tri dana ocenjivati. Ponuđena cena će nositi najviše bodova - do 70. Na plasman će uticati i koliko parče zemlje kupac želi da otkupi i koliko brzo će je platiti. Ukoliko više ponuda bude najbolje, Korporacija će organizovati licitaciju.

Sportski teren u Kovilovu

PO KVADRATU 3,8 EVRA

ZEMLjIŠTE u Kovilovu se nudi po ceni od 3,8 evra po kvadratu, odnosno 38.000 po hektaru. Lane je nepunih 17.000 hektara "PKB korporacije" prodato "Al Dahri" za 105 miliona evra. Tada je hektar koštao oko 6.200 evra. Iz PKB-a se u letvrtak čulo da se zemljište u Kovilovu prodaje radi razgraničenja imovine sa "Al Dahrom".