ĆUDLjIVO vreme proteklih dana poštedelo je Kulu poplava, ali ne i udara groma, zbog čega je Nenad Cvetićanin (21) završio u bolnici, ne znajući kako je tamo dospeo. Udar ga je zadesio u predsoblju porodične kuće u Ulici 51. divizije, dok se spremao da izađe. Osetio je snažan pritisak u glavi i jak bol u levom uvetu, posle čega se više ničeg nije sećao.

PROČITAJTE JOŠ - POTOPLjENI AUTOMOBILI, VODA ULAZI U ZGRADE: Pogledajte kakav haos su ostavile padavine širom zemlje (FOTO/VIDEO)

- Bio je na stepeništu i obuvao patike kad se začuo strahovit prasak, kojem su prethodili zviždanje i šištanje svih električnih aparata u kući. Iz sobe je izletela naša ćerka, koja je brata pokušala da povrati od šoka, ali on nije reagovao. Pozvala je oca, koji je bio u komšiluku, pa su Nenada odvezli u Hitnu pomoć - priča Nenadova majka Radmila.

Ona je s posla požurila u Hitnu pomoć, gde je Nenadu konstatovan samo povišen pritisak, ali je upućen u Opštu bolnicu u susednom Vrbasu, jer ni sa kim nije mogao da komunicira. Tamo je zadržan do ponedeljka popodne, kad je otpušten, jer je počeo da odgovara na pitanja.

- Do bolnice se ničeg nisam sećao. Onda sam odjednom video da sam prikačen na aparate. Poslednje što pamtim je da sam obuo jednu patiku, a drugu, očigledno, nisam stigao da obujem - kaže Nenad.

Grom je, po svemu sudeći, direktno udario u dva električna brojila na banderi u komšiluku, ispred dveju kuća porodice Marić, a Nenad je bio indirektna žrtva. U domu Cvetićanina su zbog udara groma prestali da rade bojler i kompjuter, a u kućama Marića svi aparati koji su povezani sa strujom i antenom.

MOBILNI TELEFON NIJE KRIV

Nenadova majka je u prvom trenutku pomislila da je njen sin privukao grom jer je razgovarao mobilnim telefonom. Međutim, telefon je potpuno neoštećen ostao u Nenadovom džepu, iako nije bio isključen.