NAKON priloga "Novosti" o "siročetu", maloj medvedici, kojoj su na planini Ozren kod Doboja krivolovci odstrelili majku, Maša je postala pravi hit u medijima i na društvenim mrežama. Nakon naše priče, da izbliza vide meče koje je tek napunilo tri meseca došle su brojne TV ekipe i novinari iz nekoliko novinskih redakcija.

Jezero Krčmarica u Gornjoj Paklenici, gde je njeno privremeno stanište, pohode i brojni znatiželjnici, ponajviše sa decom kojima je postala miljenica preko noći. Podsetimo, paraglajder i predsednik Gradske boračke organizacije Doboj Petar Tubić pripitomio je mladunče medvedice koju su nepoznati krivolovci odstrelili i mali meda je ostao "siroče".

- Naučila je već mnoge stvari, pa tako zna da ispod otirača držim ključ od kolibe u kojoj je hrana. Još uvek se ponaša kao beba, pa joj je flašica sa mlekom osnovna za ishranu. Za jedan obrok pojede od tri do četiri flašice mleka sa medom i mlevenim "plazma" keksom - priča nam Petar Tubić, kada smo ga ponovo posetili.

Pročitajte još - MEŠTANI U ČUDU: Mrki medved upao u pčelinjak, tražio med

Za, naš list, kaže da mu je sada osnovno da joj uredi stanište i obezbedi hranu za zimu, jer će do zimskih dana baš porasti.

- Nismo se još "dogovorili" da li će prespavati zimski san - kaže nam Petar, zamolivši da se uključimo u akciju i da uz pomoć gradskih vlasti i ljubitelja životinja zbrine Mašu do njenog konačnog udomljavanja.

Pogledajte video


Što se tiče Dobojlija i Ozrenaca, oni bi voleli najviše da se na ovom području oformi stanište za medvede i da Maša u stvorenim uslovima ostane na ovim prostorima.

Tubić je na Okolištima u Gornjoj Paklenici u Sportskom omladinskom centru adrenalina i turizma, kojim takođe rukovodi, Maši našao novi dom. Ona se u ove tople dane kada nema kupača radnim danima redovno kupa u njihovom jezeru.