OD 5,6 miliona maraka, koliko su "Pošte RS" planirale da ulože u ovoj godini, za projekat saniranja šteta od poplava za regionalnu poštu u Doboju biće potrebno 1,5 miliona KM. Toliko je potrebno za renoviranje glavnog objekta, uključujući šaltersku salu, koja je van funkcije od poplava 15. maja 2014.

Unutrašnjost "Pošte" deluje sablasno, jer za gotovo četiri godine od vodene stihije jedino na tom objektu nije ništa urađeno na sanaciji štete.

Umesto ranije najavljivane rekonstrukcije kompletnog kompleksa, renoviran je samo skučeni prostor koji je izdavan u zakup jednoj od ovdašnjih banaka. Zbog nesaniranja kompleksa, iz njega su se iselili svi zakupci, osim Dopisništva RTRS.

PROČITAJTE JOŠ - STRAŠNO UPOZORENjE AMERIČKIH METEOROLOGA: Balkanu ovog proleća prete poplave,oluje i klizišta


Zbog informacija u javnosti da su "Pošte Srpske" u milionskim gubicima, teško je poverovati da će preduzeće samo moći da obezbedi potrebna sredstva za obnovu. S druge strane, potencijalni strani donatori se već polako povlače iz BiH ili sredstva uglavnom usmeravaju u rekonstrukciju kuća u 78 opština, koliko ih je ukupno bilo zahvaćeno poplavama.

GRAD OBEĆAO POMOĆ

DA bi građanima omogućile bolji pristup poštanskim uslugama, gradske vlasti u Doboju su obećale da će sa 150.000 maraka učestvovati u sanaciji poplavljene pošte u lokalnoj zajednici, obavestili su iz "Pošta RS". Znajući praksu Grada da se baš ne drži uvek datih obećanja, treba ih uzeti sa rezervom.