DAMIR Ostojić (42) zvani Šijan ubijen je, a njegova nevenčana supruga Sandra Jošić (40) je ranjena u mafijaškoj sačekuši koja se preksinoć dogodila u blizini njihove kuće u banjalučkom naselju Kočićev venac.

Kako je potvrđeno "Novostima", Šijan, koji ima kriminalni dosije, i supruga vraćali su se iz grada terencem "rendž rover". Kada su u Kozarskoj ulici usporili da skrenu prema svojoj kući u Ulici Duška Trifunovića, ubica je prema njima ispalio rafal iz automatske puške.

Izvor blizak istrazi kaže da je ubica bio sakriven iza drveta, a nakon zločina je pobegao i pretpostavlja se da je imao pomagače.


PROČITAJTE JOŠ: Policija dostavila izveštaj o napadu na novinara BN televizije

- Radilo se o sačekuši, sa mafijaškim potpisom. Ubica ih je čekao u zasedi i kada su vozilom prišli pucao je direktno u šoferšajbnu i bočne prozore. Supružnici su izrešetani sa više hitaca po celom telu, a na licu mesta je pronađeno 15 čaura - navodi izvor iz policije.

Šijanovo telo bilo je izmasakrirano od projektila i on je na mestu ostao mrtav, dok je Jošićeva sa teškim povredama prevezena u UKC RS gde je operisana i hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje.


Damir Ostojić i Sandra Jošić Foto Instagram

- Pacijentkinja je zadobila prostrelne rane ruku i nogu, grudnog koša i lica. Trenutno je svesna i hemodinamski stabilna. Sve dalje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekao je načelnik Klinike dr Darko Golić.

Nakon likvidacije, policija je blokirala kompletno naselje, i dala se u potragu za ubicom, ali bezuspešno. Na informativne razgovore privedeno je na desetine lica, mahom iz kriminalnog miljea, ali su nakon provere alibija svi pušteni na slobodu.

Istragu vode Republičko javno tužilaštvo RS i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS. Uviđaj je trajao celu noć i u četvrtak je nastavljen. Za to vreme na licu mesta bile su gotovo sve policijske glavešine MUP RS i PU Banjaluka, kao i šef Odeljenja za organizovani kriminal Republičkog tužilaštva Miodrag Bajić. Iz tužilaštva se nisu oglašavali, dok je MUP šturo saopštio da se dogodilo ubistvo i ranjavanje, te da se "preduzimaju sve mere i radnje na njihovom rasvetljavanju".

Ubijeni Ostojić važio je za "žestokog momka" sa podebljim policijskim dosijeom. Operativno je dovođen u vezu sa zelenašenjem i drugim krivičnim delima. Pre 2000. godine privođen je zbog krađa, a 2011. je osuđen na šest meseci zatvora zbog pokušaja ubistva na mah, koju je zamenio novčanom kaznom. Tada je, iz osvete, hicima iz pištolja ranio Jelenka Sjenicu, koji ga je prethodno pretukao u jednom kafiću. Privođen je i zbog pretnji jednoj porodici, ali je za to oslobođen krivice.

OPSADNO STANjE

TOKOM uviđaja policija je blokirala kompletno naselje, dok je veći deo Kozarske ulice celi dan bio zatvoren za saobraćaj. Ulica je bila pod opsadom i u njoj se izmenilo preko stotinu policajaca, a među njima i pripadnici Jedinice za podršku sa dugim cevima. Legitimisani su i zapisivani svi prolaznici, pa čak i parovi sa bebama u kolicima. U jednom trenutku, policajci su napravili prsten i počeli da ispituju sve stanare obližnjih kuća i zgrada, a istovremeno su "skidani" i snimci nadzornih kamera sa svih obližnjih objekata.