NA gradskom groblju u Modriči, u prisustvu velikog broja građana, služen je pomen povodom 11 godina od smrti bivšeg predsednika Srpske Milana Jelića. Služen je pomen čoveku koji je ostavio veliki trag u političkom životu Modriče i RS.

- Milan još uvek živi među nama, živ je njegov duh, ideje, pogled na život. Vreme prolazi, nedostaje svima, a porodici posebno - istakao je Slavko Gojković, Milanov polubrat.

Pročitajte još: Fondacija „Dr Milan Jelić”: Zalog za budućnost!

Na godišnjicu smrti na groblju u Modriči svake godine sve više se okuplja građana, onih koji Milana Jelića pamte kao velikog čoveka. Iako dijalizni bolesnik Boro Jelić je stigao iz Usore u FBiH da se pokloni senima pokojnog predsednika i prijatelja.

- Iako sam Hrvat svake godine dođem na groblje, pomolim se, upalim sveću. Bio je zaista čovek koji nedostaje Republici Srpskoj i celoj BiH - kaže Jelić.

Marko Stolić jedno vreme bio je Jelićev lični vozač. Kaže da za njega vreme stoji, a mnoge stvari bez njega su drugačije.

- Milanova smrt je veliki gubitak i za Modriču, za celu Srpsku. Veliki je gubitak, evo sport nam je zamro, sve je nekako stagniralo - kaže Stolić.