OPŠTINA Ugljevik i Centar za socijalni rad podižu kuću šestočlanoj porodici Kostić iz Tutnjevca. Ovo je treća socijalno ugrožena porodica, koja će do zime dobiti krov nad glavom.

Lokalna vlast je za novi krov nad glavom Kostića izdvojila već 10.000 KM. Pritekli su u pomoć i drugi dobrotvori iz ovog dela Republike Srpske.

Od šest članova domaćinstva, dvoje dece je punoletno, niko nije zaposlen. Socijalna pomoć, u vidu jednokratne materijalne pomoći i dečjeg dodatka nije dovoljna, pa Kostići idu u nadnicu, kad god im se za to ukaže prilika, da bi prehranili svoju porodicu.


Pročitajte još - POMOĆ VOJNIKU: Dejanu niče kuća iz temelja


Nova kuća, kaže Stojan Kostić, mnogo im znači, najviše deci kojoj su potrebni normalni uslovi za život.

- Hvala svima, a najviše načelniku opštine i odborniku Gavri Miloševiću iz našeg sela koji je pokrenuo sve ovo - rekao je Kostić.

POMOĆ

DIREKTOR Centra za socijalni rad Gordana Rikić kaže da su prepoznali potrebu za rešavanje stambenog pitanja, pa su u skladu sa svojim mogućnostima pomogli u izgradnji kuće.

- Od novca koja je izdvojen iz budžeta Kostići su na proleće započeli izgradnju. Radovi dobro napreduju, tako da očekujemo da će kuća ubrzo biti završena - rekla je Rikićeva.