KINESKI državljanin Lin Jinsong (38) osuđen je u Osnovnom sudu u Doboju na novčanu kaznu od 4.500 KM zbog premlaćivanja I. P. (12), što je kvalifikovano kao nanošenje lakših povreda.

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Jinsong sklopio sa dobojskim tužilaštvom.

Napad se dogodio 10. septembra prošle godine ispred kineske prodavnice u u Doboju. U presudi se navodi da je Jinsong nasrnuo na maloletnika, nakon što je na trotoaru uočio grupu dečaka, koji su se vraćali iz škole.

- Optuženi je izašao iz radnje, stigao I. P., uhvatio ga za majicu, oborio na zemlju i zadao mu više udaraca u glavu. Kada mu je prišla S. P. i upozorila ga da ne tuče dete, on je na trenutak prestao da ga udara - navodi se u presudi.

To nije dugo trajalo, jer je Jinsong ponovo zgrabio dečaka za majicu, podigao ga od zemlje i glavom mu udarao od železna vrata. Tom prilikom mu je naneo nagnječine slepoočnog dela glave i lakta, oguljotine kože lica, vrata i oba lakta.

Pročitajte još - HAPŠEN KINEZ NASILNIK: Otresao dečaka (12) o asfalt, a onda mu glavu lupao o ogradu

- Delo je počinjeno s direktnim umišljajem u nameri da se dečak povredi - navodi se u presudi.

Dečakov otac Dragan Prodić kaže da je zgrožen presudom.

- Ta presuda šalje lošu poruku javnosti, a to je da se takvi brutalni napadi slabo kažnjavaju. Priznao je da je s umišljajem tukao dete, da mu je glavom udarao od željeznu ogradu! Ispada da za 4.500 KM možete istući bilo koga, a posebno dete - rekao je Prodić.

Povređeni dečak


BEZ ŽALBE

DRAGAN Prodić kaže da se neće žaliti na presudu, jer ne želi da njegov sin ponovo prolazi kroz traume, koje je od tog napada preživeo.

- Ogorčen sam na činjenicu da je delo kvalifikovano kao lakša telesna povreda, iako je u policijskom izveštaju, na osnovu nalaza lekara, koji su lečili mog sina, navedeno da je to teška povreda - istakao je Prodić.